Solar Magazine - Woonforte bereikt mijlpaal: zonnepanelen geplaatst op 3.106 eengezinswoningen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woonforte bereikt mijlpaal: zonnepanelen geplaatst op 3.106 eengezinswoningen

Woonforte bereikt mijlpaal: zonnepanelen geplaatst op 3.106 eengezinswoningen

Woningcorporatie Woonforte heeft het zonnepanelenproject ‘voor niets gaat de zon op’ afgerond. Als onderdeel van het project zijn bij 3.106 eengezinswoningen zonnepanelen geïnstalleerd.

Woonforte verhuurt zo’n 11.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam. Het streven van de woningcorporatie is om in 2050 alle huurwoningen gebruik te laten maken van zonne- en windenergie.

27.756 zonnepanelen
Het zonnepanelenproject van Woonforte ging in 2018 van start. Met het plaatsen van de gratis zonnepanelen op de laatste eengezinswoning is het project eerder deze maand afgerond.

Met het project ‘voor niets gaat de zon op’ liet Woonforte in totaal 27.756 zonnepanelen leggen. Deze leveren een besparing van 7.108.497 kilogram CO2-uitstoot op. Naast het bouwen van nieuwe nul-op-de-meter (nom)-woningen met zonnepanelen heeft de corporatie ook zonnepanelen geplaatst bij een aantal grote onderhoudsprojecten.

Appartementengebouwen
De zonnepanelen zijn enkel op de daarvoor geschikte daken geïnstalleerd. Er is ten eerste bepaald of de daken sterk genoeg waren om de zonnepanelen te dragen. Daarnaast is gekeken of er geen belemmeringen waren voor optimaal zonlicht, zoals schaduw van grote bomen of andere woningen.

Ook zijn alleen daken van eengezinswoningen geselecteerd waar in de nabije toekomst geen onderhoudswerkzaamheden aan het dak worden uitgevoerd. Met de plaatsing van het laatste zonnepaneel op de laatste eengezinswoning is het project beëindigd. De woningcorporatie bekijkt nog welke mogelijkheden er zijn om de komende jaren zonnepanelen te leggen op appartementengebouwen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!