logowvhj2023
© Woonforte
© Woonforte
25 september 2019

Woonforte voorziet in 1 jaar 1.000 woningen van ‘gratis’ zonnepanelen

Woonforte heeft in 12 maanden tijd 1.000 eengezinswoningen van zonnepanelen voorzien. Daarmee is een derde van het totaal aantal woningen van de woningcorporatie van zonnepanelen voorzien.

Woonforte en De ZonCorporatie ondertekenden vorig jaar een contract voor het plaatsen van zonnepanelen op de daken van 3.000 eengezinswoningen.

Vleermuizen
Door lokaal aanwezige vleermuizen lag de plaatsing bij 51 woningen in Zwammerdam eerder dit jaar nog tijdelijk stil. De redactie van Solar Magazine berichtte afgelopen mei al over de donkere wolken die zich samenpakken voor woningcorporaties nu een situatie dreigt waarbij in lange perioden van het jaar geen zonnepanelen geplaatst mogen worden. De oorzaak? De Wet natuurbescherming... Maar bij Woonfort is de verduurzamingsoperatie inmiddels op stoom.

20 miljoen euro
Woonforte investeert bijna 20 miljoen in de zonnepaneelinstallaties voor 3.000 eengezinswoningen. De woningcorporatie legt de zonnepanelen op daken die geschikt zijn voor het opvangen van de zon: geen bomen, ramen of dakkapellen in de weg en een stevige dakconstructie.

Jaarlijks komen er nu zo’n 650 woningen bij, waarmee het project in 2022 klaar is. Nieuwbouwwoningen worden vanaf nu overigens gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten worden de eengezinswoningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

Energieopslag
Woonforte voert ook experimenten uit, waaronder een batterij in een appartementencomplex aan de Groningenstraat. Sinds begin 2019 staat daar een batterij die de opgewekte zonne-energie opslaat. De algemene verlichting en de lift werken na zonsondergang nu ook op zonne-energie. Op de display van de batterij kunnen bewoners precies zien hoeveel energie er is opgewekt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.