Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woonforte kan plaatsen zonnepanelen hervatten na oplossing voor vleermuizen
© Woonforte

Woonforte kan plaatsen zonnepanelen hervatten na oplossing voor vleermuizen

Woningcorporatie Woonforte kan de plaatsing van zonnepanelen bij 51 huurwoningen in Zwammerdam hervatten nu er een oplossing is gevonden voor de lokaal aanwezige vleermuizen.

De redactie van Solar Magazine berichtte afgelopen mei al over de donkere wolken die zich samenpakken voor woningcorporaties nu een situatie dreigt waarbij in lange perioden van het jaar geen zonnepanelen geplaatst mogen worden. De oorzaak? De Wet natuurbescherming...

Nest- en verblijfkasten
Toen Woonforte vorig jaar een vergunning aanvroeg voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen bij de betreffende huurwoningen in de Buitendorpstraat, Vinkebuurt en Spoorlaan stak de provincie Zuid-Holland hier een stokje voor. De aanwezigheid van broedende vleermuizen en mussen die hier ook overwinterden, dwarsboomde de planning voor de genoemde buitenwerkzaamheden.

Door het aanbrengen van tijdelijke nest- en verblijfkasten heeft de provincie alsnog een vergunning kunnen verlenen. De 51 huurwoningen krijgen daardoor nu in de tweede fase van het renovatieproject spouw- en dakisolatie. Ook gaat Woonforte gratis zonnepanelen op de daken plaatsen. In combinatie met de in de eerste fase geplaatste HR++-beglazing en de nieuwe voordeuren gaan de bewoners wezenlijk besparen op hun energierekening. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december afgerond.

Woonforte is een woningcorporatie in de gemeente Alphen aan den Rijn met bijna 11.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Ecotecworld Nederland BV zoekt:

Technisch projectleider PV-installaties

Ecotecworld Nederland BV zoekt een technisch projectleider PV-installaties
Fulltime • Coevorden
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!