logo
wvhj2023
© GIGA Storage
© GIGA Storage
26 november 2020

GIGA Storage neemt GIGA Rhino batterij van 12 megawatt in gebruik

GIGA Storage heeft in Lelystad de GIGA Rhino-batterij in gebruik genomen. De batterijcontainers zijn 16 meter lang en kennen in totaal een vermogen van 12 megawatt. Ze gaan helpen het stroomnet te ontlasten.

De Rhino-batterij wordt gerealiseerd op de locatie bij het testcentrum van de Wageningen University & Research (WUR) te Lelystad, direct naast het windmolenpark Neushoorntocht. Via crowdfunding werd eerder al 3,6 miljoen euro kapitaal opgehaald. Bovendien werd het Amerikaanse bedrijf NEC Energy Solutions geselecteerd als leverancier van de megabatterij.

Tijdelijk opslaan
De belangrijkste taak van deze batterij is om te zorgen dat er meer duurzame energie op het elektriciteitsnet komt. Op het moment dat de productie van duurzame energie door de wind- en zonneparken te groot is, slaat de batterij de duurzame energie tijdelijk op, om die dan later aan te bieden op de energiemarkten. Daardoor hoeft deze duurzaam opgewekte energie niet te worden weggegooid. De GIGA Rhino-batterij wordt aangestuurd met het doel om de lokale productie van hernieuwbare-energiebronnen te maximaliseren, welke achter hetzelfde aansluitpunt van Windnet Oost-Flevoland zijn geïnstalleerd. De batterij staat bij het testcentrum duurzame energie van Wageningen University & Research in Lelystad (ACRRES), naast het windmolenpark Neushoorntocht.

Het is op dit moment volgens GIGA Storage de krachtigste batterij van Nederland. De komende jaren wordt op het net van Windnet Oost-Flevoland 120 megawatt aan zonne-energie en 138 megawatt aan windenergie gerealiseerd. 

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten