Solar Magazine - GIGA Storage start bouw grootste batterij van Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GIGA Storage start bouw grootste batterij van Nederland

GIGA Storage start bouw grootste batterij van Nederland

GIGA Storage start met de bouw van de grootste batterij van Nederland: GIGA Buffalo. Het energieopslagsysteem krijgt een vermogen van 25 megawatt en een opslagcapaciteit van 48 megawattuur.

De hoeveelheid energie die jaarlijks in de batterij kan worden opgeslagen, is te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van ruim 9.000 huishoudens.

Congestie
Met GIGA Buffalo is het mogelijk om de vraag naar en het aanbod van groene energie met elkaar in balans te brengen. Daarnaast kan er meer groene energie op het elektriciteitsnet worden geplaatst en draagt de batterij bij aan het terugdringen van congestie.

De capaciteit van de GIGA Buffalo wordt ruim 6 keer zo groot als de huidige GIGA Rhino-batterij. Eneco gaat de batterij langjarig huren van GIGA Storage en inzetten voor zijn energiediensten.

Zomer 2022 operationeel
De financiële sponsors voor dit project zijn Rabobank en Triodos Energy Transition Europe Fund.

De bouw van GIGA Buffalo gaat in januari 2022 van start, zodat de batterij na de zomer van 2022 operationeel is. Vanaf dat moment zal GIGA Buffalo maximaal 23.000 ton CO₂ per jaar gaan besparen.

Ruud Nijs, chief executive officer GIGA Storage: ‘Het ultieme doel is om de fossiele centrales uiteindelijk te kunnen uitschakelen. Onze ambitie is om het grootste duurzame elektriciteitsopslagbedrijf van Europa te worden. Door de steun van Rabobank en Triodos Energy Transition Europe Fund en door de goede samenwerking met Eneco zijn wij nu in staat om deze stap naar nog grotere energieopslag te nemen. Sommige van de hierop volgende batterijen zullen wederom groter gaan worden en aan meerdere partijen verhuurd gaan worden.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!