logo
wvhj2023
hero-image
6 december 2021

GIGA Storage start bouw grootste batterij van Nederland

GIGA Storage start met de bouw van de grootste batterij van Nederland: GIGA Buffalo. Het energieopslagsysteem krijgt een vermogen van 25 megawatt en een opslagcapaciteit van 48 megawattuur.

De hoeveelheid energie die jaarlijks in de batterij kan worden opgeslagen, is te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van ruim 9.000 huishoudens.

Congestie
Met GIGA Buffalo is het mogelijk om de vraag naar en het aanbod van groene energie met elkaar in balans te brengen. Daarnaast kan er meer groene energie op het elektriciteitsnet worden geplaatst en draagt de batterij bij aan het terugdringen van congestie.

De capaciteit van de GIGA Buffalo wordt ruim 6 keer zo groot als de huidige GIGA Rhino-batterij. Eneco gaat de batterij langjarig huren van GIGA Storage en inzetten voor zijn energiediensten.

Zomer 2022 operationeel
De financiële sponsors voor dit project zijn Rabobank en Triodos Energy Transition Europe Fund.

De bouw van GIGA Buffalo gaat in januari 2022 van start, zodat de batterij na de zomer van 2022 operationeel is. Vanaf dat moment zal GIGA Buffalo maximaal 23.000 ton CO₂ per jaar gaan besparen.

Ruud Nijs, chief executive officer GIGA Storage: ‘Het ultieme doel is om de fossiele centrales uiteindelijk te kunnen uitschakelen. Onze ambitie is om het grootste duurzame elektriciteitsopslagbedrijf van Europa te worden. Door de steun van Rabobank en Triodos Energy Transition Europe Fund en door de goede samenwerking met Eneco zijn wij nu in staat om deze stap naar nog grotere energieopslag te nemen. Sommige van de hierop volgende batterijen zullen wederom groter gaan worden en aan meerdere partijen verhuurd gaan worden.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten