Solar Magazine - GIGA Storage en Eneco realiseren in Lelystad grootste batterij van Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GIGA Storage en Eneco realiseren in Lelystad grootste batterij van Nederland
© GIGA Storage

GIGA Storage en Eneco realiseren in Lelystad grootste batterij van Nederland

GIGA Storage en Eneco starten in Lelystad met de realisatie van de grootste batterij van Nederland: GIGA Buffalo. De batterij kent een vermogen van 24 megawatt en een opslagcapaciteit van 48 megawattuur.

De bouw van GIGA Buffalo, die naast de GIGA Rhino komt te staan, gaat dit jaar nog van start. Dit zodat de batterij na de zomer van 2022 operationeel is. De elektriciteit die jaarlijks in de grootste batterij van Nederland wordt opgeslagen, is ruim 30.000 megawattuur, te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van circa 9.000 huishoudens. Daarmee wordt GIGA Buffalo ruim 6 keer zo groot als de huidige GIGA Rhino-batterij. In de komende maanden wordt gewerkt aan de voorbereidingen van de bouw, zoals het finaliseren van de benodigde contracten met leveranciers en de financiering.

Energiebalans
De GIGA Buffalo-batterij wordt net als de GIGA Rhino gerealiseerd op de locatie bij het testcentrum Accres van de Wageningen University & Research (WUR) te Lelystad, direct naast het windmolenpark Neushoorntocht. Hier wordt onder meer onderzocht hoe er zoveel mogelijk duurzame energie op het huidige elektriciteitsnet gezet kan worden. GIGA Buffalo wordt aangesloten op het smart grid van Windnet op het terrein van Accres.

Met GIGA Buffalo is het mogelijk productie van en vraag naar energie met elkaar in balans te brengen met behulp van wind- en zonne-energie.

Lees verder op SmartStorageMagazine.nl...

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Soly zoekt:

Technisch Operationeel Manager Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!