logo
wvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
10 augustus 2021

Lightyear gaat in Venray zonnedaken voor elektrische zonneauto produceren

De Nederlandse fabrikant van zonneauto’s Lightyear heeft bekendgemaakt in Venray een locatie te hebben gevonden voor de productie van zonnedaken voor zijn elektrische zonneauto Lightyear One.

Dit eerste model van de fabrikant gaat in de zomer van 2022 in productie als een exclusieve serie. Lightyear heeft hiertoe per direct intrek genomen in het gebouw van Inalfa Roof Systems in het Limburgse Venray. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft in het Brabantse Helmond gevestigd.

Serieproductie
De nieuwe locatie zal ook benut worden voor de verdere industrialisatie van de zonneceltechnologie van het bedrijf. De door Lightyear gepatenteerde technologie van de zonnedaken is gecertificeerd op automotive-standaarden en ontwikkeld voor serieproductie. Lightyear heeft besloten om de zonnedaken zelf te gaan produceren, omdat het een strategisch en onderscheidend onderdeel is van het bedrijfsmodel en geldt als een belangrijk onderdeel van het patentportfolio. Daarnaast stelt het bedrijf in de afgelopen jaren unieke kennis te hebben opgebouwd  over het specifieke productieproces.

Het product voldoet inmiddels aan de validatie-eisen – waaronder succesvol uitgevoerde crash-, warmte- en trillingstesten – en is daarmee klaar voor industrialisatie en opschaling.

Schuif- en panoramadaken
Inalfa Roof Systems is wereldwijd de tweede grootste leverancier van schuif- en panoramadaken voor de automobielmarkt. Onlangs heeft het bedrijf besloten zijn productie te verhuizen naar Polen, waardoor er kantoor- en productieruimte is vrijgekomen, die Lightyear deels overneemt.

‘Wij zijn zeer verheugd met de keuze voor deze productielocatie in het gebouw van Inalfa Roof Systems, aangezien er al een schat aan testapparatuur aanwezig is’, stelt Hans Heijmans, chief operating officer van Lightyear. ‘Inalfa heeft hooggekwalificeerd automotive-personeel met vele jaren aan kennis en ervaring in de toeleveringsketen. Daarnaast kan Lightyear regionaal nog meer samenwerken met bedrijven, scholen en universiteiten in de omgeving.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten