logo
wvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
21 september 2021

Lightyear haalde dit kalenderjaar al 93 miljoen euro kapitaal op

Lightyear, fabrikant van de elektrische zonneauto Lightyear One, meldt dit jaar al 93 miljoen euro financiering op te hebben gehaald. Onder meer verzekeraar DELA is ingestapt in het Brabantse bedrijf.

Het kapitaal wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling en productie van de Lightyear One en voor de uitbreiding van de activiteiten, waarbij de mogelijkheden voor het openen van nieuwe kantoor- en ontwikkellocaties in Nederland – te weten Amsterdam en Utrecht –, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden verkend.

Kunstverzamelaar
Naast DELA heeft recentelijk ook particulier belegger Joop van Caldenborgh besloten te investeren in Lightyear. Van Caldenborgh is een Nederlandse ondernemer en een van de eerste Special Purpose Acquisition Company (SPAC)=investeerders in Nederland. Tevens is hij een fervent kunstverzamelaar en oprichter van het prestigieuze Museum Voorlinden.

Eerder dit jaar kondigde Lightyear al een partnerschap en samenwerking aan met de multinational SHV, een van 's werelds grootste particuliere handelsgroepen. Deze samenwerking gaat gepaard met een investering van 20 miljoen euro.

Massamodel in 2024
‘Door de eerste auto's op de markt te brengen die hun batterij rechtstreeks en volledig via de zon opladen, lopen we voorop met historische mogelijkheden op de markt’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Het is geweldig om de erkenning van investeerders te zien, wat een bewijs is van hun vertrouwen in Lightyear. Dankzij dat vertrouwen, en de financiering die we van onze investeerders hebben ontvangen, kunnen we als bedrijf verder groeien en ons exclusieve Lightyear One-model in 2022 op de markt brengen.’

Momenteel onderzoekt Lightyear verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere fondsenwerving voor het massamarktmodel van Lightyear, die naar verwachting in 2024 in productie zal gaan.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten