logo
wvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
19 juli 2021

Lightyear kiest Valmet Automotive voor productie van zonneauto Lightyear One

Lightyear heeft een intentieverklaring ondertekend met Valmet Automotive voor de productie van de elektrische zonneauto Lightyear One. Het Finse bedrijf is een van ’s werelds grootste contractvoertuigfabrikanten.

Na een grondig en uitgebreid selectieproces dat meer dan een jaar in beslag nam, heeft Lightyear daarmee zijn oog op Valmet Automotive laten vallen dat al meer dan 10 jaar betrokken is bij de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s.

Van Mercedes tot Porsche
Het Finse bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring met grote en bekende automerken, evenals het begeleiden van start- en scale-upbedrijven naar productie. Meer dan 1,7 miljoen voertuigen – zoals Mercedes-Benz, Saab en Porsche – hebben de productielijnen van Valmet Automotive in Uusikaupunki verlaten.

Valmet Automotive heeft ook een eigen batterijproductielijn en heeft onlangs zwaar geïnvesteerd in aanvullende engineering- en testmogelijkheden voor de ontwikkeling van aandrijflijnen voor elektrische voertuigen.

Een prototype van de zonneauto Lightyear One van de Nederlandse autofabrikant Lightyear heeft op een volle accu 710 kilometer afgelegd. De auto beschikt over een batterij van 60 kilowattuur.

Opnieuw gedefinieerd
‘2 jaar geleden hebben we ons prototype Lightyear One aangekondigd. We zijn erg verheugd dat we een productiepartner hebben gevonden met wie we dit exclusieve model gaan produceren’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Valmet Automotive heeft een bewezen staat van dienst en meer dan 10 jaar ervaring in de productie van elektrische voertuigen. Ook cultureel past het goed bij ons bedrijf. We zijn er trots op dat we binnenkort de daadwerkelijke productie van Lightyear One met Valmet Automotive gaan realiseren.’

‘Onze ervaring als autofabrikant en onze focus op elektrische mobiliteit en batterijsystemen maken ons voorbestemd voor processen waarin mobiliteit opnieuw gedefinieerd moet worden’, vult Olaf Bongwald aan, chief executive officer van Valmet Automotive. ‘We zijn klaar om nieuwe gebieden te betreden, ook in de productie van auto's en daarom zijn we verheugd dat Lightyear ons heeft geselecteerd als hun productiepartner.’

Homologatietests
Een prototype van de zonneauto Lightyear One legde onlangs op een volle accu 710 kilometer af. De auto beschikt over een batterij van 60 kilowattuur. In de komende maanden zal Lightyear doorgaan met het testen van de prestaties, het verder optimaliseren van het voertuig en het voltooien van de nodige homologatietests.

Lightyear maakt zich nu op voor de industrialisatiefase van het Lightyear One-model, dat in de zomer van 2022 als exclusieve eerste serie in productie gaat. Als resultaat van deze samenwerking zullen de eerste prototypen van het Lightyear One-model in januari 2022 in Finland worden gebouwd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten