Solar Magazine - Tegenstroom voor Ymere start aanbesteding voor vervangen 1.074 omvormers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tegenstroom voor Ymere start aanbesteding voor vervangen 1.074 omvormers

Tegenstroom voor Ymere start aanbesteding voor vervangen 1.074 omvormers

Tegenstroom voor Ymere start een aanbesteding voor het vervangen van de omvormers bij 1.074 sociale huurwoningen van woningcorporatie Ymere die 5 tot 7 jaar geleden van zonnepanelen zijn voorzien.

Vanaf 2014 tot 2016 liet Ymere 1.074 installaties met zonnepanelen plaatsen. Deze werden voorzien van omvormers van Mastervolt en SAJ. Tegenstroom voor Ymere is eigenaar van deze pv-systemen en verantwoordelijk voor het beheer.

Proactieve monitoring
De laatste periode functioneren voornamelijk de omvormers van Mastervolt niet naar behoren, met veel uitval tot gevolg. Naast het niet dan wel onvoldoende functioneren van de omvormers zijn er ook installatietechnische gebreken geconstateerd op enkele locaties. Ook is de online-monitoringsomgeving niet meer operationeel wat volgens de organisatie het correctief onderhoud bemoeilijkt. Daarom is nu besloten om alle omvormers te vervangen en tevens een aanvullende brutoproductiemeter toe te voegen voor proactieve monitoring.

Het inkopen van de brutoproductiemeters behoort niet tot de opdracht. Dit wordt verzorgd door Tegenstroom voor Ymere op basis van directielevering.

Locatieafspraken
Doel van de aanbesteding is dat de opdrachtnemer de opdrachtgever volledig ontzorgt bij de communicatie en het inplannen van de locatieafspraken, het vervangen van de omvormer en het plaatsen van de monitoringsmeter.

Het merendeel van de te vervangen omvormers – circa 5 procent – bevindt zich in Hoofddorp. De overige omvormers zijn verspreid over 12 dorpen en kernen binnen de gemeente Haarlemmermeer. In Nieuw-Vennep (170 stuks) en Rijsenhout (153) bevinden zich ook een groot aantal installaties.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!