logo
wvhj2023
hero-image
29 november 2021

Tegenstroom voor Ymere start aanbesteding voor vervangen 1.074 omvormers

Tegenstroom voor Ymere start een aanbesteding voor het vervangen van de omvormers bij 1.074 sociale huurwoningen van woningcorporatie Ymere die 5 tot 7 jaar geleden van zonnepanelen zijn voorzien.

Vanaf 2014 tot 2016 liet Ymere 1.074 installaties met zonnepanelen plaatsen. Deze werden voorzien van omvormers van Mastervolt en SAJ. Tegenstroom voor Ymere is eigenaar van deze pv-systemen en verantwoordelijk voor het beheer.

Proactieve monitoring
De laatste periode functioneren voornamelijk de omvormers van Mastervolt niet naar behoren, met veel uitval tot gevolg. Naast het niet dan wel onvoldoende functioneren van de omvormers zijn er ook installatietechnische gebreken geconstateerd op enkele locaties. Ook is de online-monitoringsomgeving niet meer operationeel wat volgens de organisatie het correctief onderhoud bemoeilijkt. Daarom is nu besloten om alle omvormers te vervangen en tevens een aanvullende brutoproductiemeter toe te voegen voor proactieve monitoring.

Het inkopen van de brutoproductiemeters behoort niet tot de opdracht. Dit wordt verzorgd door Tegenstroom voor Ymere op basis van directielevering.

Locatieafspraken
Doel van de aanbesteding is dat de opdrachtnemer de opdrachtgever volledig ontzorgt bij de communicatie en het inplannen van de locatieafspraken, het vervangen van de omvormer en het plaatsen van de monitoringsmeter.

Het merendeel van de te vervangen omvormers – circa 5 procent – bevindt zich in Hoofddorp. De overige omvormers zijn verspreid over 12 dorpen en kernen binnen de gemeente Haarlemmermeer. In Nieuw-Vennep (170 stuks) en Rijsenhout (153) bevinden zich ook een groot aantal installaties.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten