logo
wvhj2023
(foto: Martine Goulmy)
(foto: Martine Goulmy)
11 juni 2018

Ymere gaat ook flats van zonnepanelen voorzien

Woningcorporatie Ymere is gestart met een traject om ook flatgebouwen van zonnepanelen te voor-zien. Ymere is al enkele jaren bezig om eengezinswoningen met zonnepanelen uit te rusten.

Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt sloot onlangs de zonnepanelen aan op het dak van de flats van Ymere aan de Bolkesteinstraat in Hoofddorp.  Woningcorporatie Ymere, actief in de metropoolregio Amsterdam, heeft ruim 70.000 huurwoningen, waarvan 12.730 in Haarlemmermeer.

Ymere deed eerder ervaring op met zonnepanelen in Haarlemmermeer. In nauwe samenwerking met Tegenstroom en de gemeente Haarlemmermeer werden zonnepanelen op de daken van ruim 1.100 huurwoningen in de polder gelegd.

‘Tot nu toe werden bij Ymere alleen zonnepanelen op daken van eengezinswoningen gelegd, maar in de nieuwe fase worden ook flats onder handen genomen’, aldus wethouder John Nederstigt. ‘Daar kunnen de zonnepanelen ook worden gebruikt voor het opwekken van het energieverbruik van bijvoorbeeld de verlichting in de gezamenlijke ruimten of de lift.’

 De installatie en het beheer van zonnepanelen gebeurt door partners met wie de woningcorporatie al jaren samenwerkt en die de daken van huurwoningen onderhoudt. Deze partijen hebben zich verenigd in energiebedrijf Iederzon.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten