logo
wvhj2023
© Iederzon
© Iederzon
16 juni 2021

Iederzon plaatst 20.000e zonnepaneel op huurwoning van Ymere

Woningcorporatie Ymere heeft via het project Iederzon het 20.000e zonnepaneel op een huurwoning geplaatst. De eer van de mijlpaal viel ten deel aan mevrouw Van Oorschot uit Hoofddorp.

Ymere is onder de projectnaam Iederzon al geruime tijd bezig met het verduurzamen van haar woningbezit, met zonnepanelen en led-verlichting. Dat doet ze via een ESCo-constructie – een energy service company – waarbij Ymere de financiering, projectselectie, huurderswerving, installatie én exploitatie volledig heeft uitbesteed aan de Zoncorporatie.

2.600 woningen
In principe hebben alle bewoners de mogelijkheid om mee te doen, mits het dak geschikt is. Inmiddels zijn er zo’n 2.000 eengezinswoningen en 600 appartementen aangesloten op zonnepanelen. Hiermee hebben de Ymere-huurders al ruim 500.000 euro op hun energielasten bespaard. Ook heeft Iederzon 140 collectieve systemen op appartementsgebouwen geplaatst en zijn er ruim 40.000 led-armaturen geïnstalleerd.  

Goede ervaringen
Hans Pronk van Ymere stelt blij te zijn met de mijlpaal: ‘Het is mooi om te zien dat goede ervaringen van gebruikers toch de beste reclame zijn om verder te werken aan duurzaamheid en lastenverlichting. We hopen door deze berichten meer mensen enthousiast te krijgen om zonnepanelen te huren bij Iederzon.’

Voor de nieuwste klant van Iederzon was de keuze voor zonnepanelen namelijk geen uitgemaakte zaak, omdat ze twijfelde over de financiële voordelen. Het belang van verduurzaming, de garanties van Iederzon en de positieve reacties van andere klanten zorgden ervoor dat zij overstag ging.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten