logo
wvhj2023
© Belgian Solar
© Belgian Solar
23 november 2021

76.428 Vlamingen hebben retroactieve investeringspremie voor zonnepanelen aangevraagd

In Vlaanderen hebben tot dusver 76.428 eigenaren van zonnepanelen de retroactieve investeringspremie vanwege het verdwijnen van de terugdraaiende teller aangevraagd. Dat meldt energieregulator VREG.

Daarmee is het aantal aanvragen in de afgelopen anderhalve maand met ruim 30 procent gegroeid. De premie bedraagt maximaal 4.360 euro.

Digitale meter
Begin oktober meldde de VREG nog dat er 70.000 eigenaren van zonnepanelen waren die al over een digitale meter beschikken en in aanmerking kwamen voor de retroactieve investeringspremie. Die groep Vlamingen die al een digitale meter heeft, kan tot en met 18 januari 2022 de retroactieve investeringspremie aanvragen.

Heeft men nog een klassieke meter en wil men een digitale meter, dan heeft men na de plaatsing van de digitale meter 6 maanden de tijd om de premie aan te vragen. Deze laatste groep lijkt momenteel dus snel te groeien, omdat het aantal aanvragen voor de retroactieve investeringspremie al tot boven de eerdergenoemde 70.000 eigenaren gegroeid is. Van de 76.428 ontvangen premie-aanvragen heeft netbeheerder Fluvius momenteel 90 procent verwerkt.

Warmtepomp
Wie geïnvesteerd heeft in zonnepanelen én in een warmtepomp voor de hoofdverwarming van zijn gebouw en beschikt over een digitale meter kan sinds 1 oktober 2021 een extra retroactieve investeringspremie van 1.163 euro aanvragen.

Tot op heden hebben 5.431 eigenaars van een warmtepomp de premie aangevraagd. Fluvius start binnenkort met de verwerking van de aanvragen. Deze groep zonnepaneeleigenaren kan de extra premie overigens aanvragen tot en met 31 maart 2022.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten