Solar Magazine - 83 procent Vlaamse eigenaren zonnepanelen vroeg retroactieve investeringspremie aan
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
83 procent Vlaamse eigenaren zonnepanelen vroeg retroactieve investeringspremie aan
© Belgian Solar

83 procent Vlaamse eigenaren zonnepanelen vroeg retroactieve investeringspremie aan

58.393 eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen met een digitale meter hebben de retroactieve investeringspremie voor zonnepanelen aangevraagd. Dat meldt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

Sinds 20 juli kunnen zonnepaneeleigenaren via het premieloket van Fluvius de investeringspremie aanvragen die maximaal 4.360 euro bedraagt.

43.163 aanvragen goedgekeurd
Inmiddels zijn 43.163 aanvragen goedgekeurd en 24.049 retroactieve investeringspremies zijn door het VEKA uitbetaald, binnen de 14 dagen na de goedkeuring van de premieaanvraag door Fluvius. Het gaat om een totaalbedrag van 35,5 miljoen euro.

Het gemiddelde premiebedrag bedraagt 1.478 euro. Momenteel zijn er, afgerond, 70.000 eigenaren van zonnepanelen die al over een digitale meter beschikken en in aanmerking komen voor de retroactieve investeringspremie. 83 procent van hen heeft de retroactieve premie al aangevraagd.

Warmtepompen
Vlamingen met zonnepanelen en een digitale meter hebben tot en met 18 januari 2022 de tijd om de retroactieve investeringspremie aan te vragen. Heeft men nog een klassieke meter en wil men een digitale meter, dan heeft men na de plaatsing van de digitale meter 6 maanden de tijd om de premie aan te vragen.

Vlamingen die vóór 2021 zonnepanelen hebben geplaatst en vóór 28 februari 2021 een warmtepomp hebben geïnstalleerd en een digitale meter hebben, komen in aanmerking voor de retroactieve investeringspremie voor warmtepompen. Zij hebben tot en met 31 maart 2022 de tijd om de aanvraag in te dienen. De elektrische warmtepomp moet in gebruik zijn als hoofdverwarming en voor de aanvraag heeft men een bewijsstuk nodig dat de plaatsing van de warmtepomp en de datum van de indienstname bewijst.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Ontwikkelaar

Fulltime (40 uur) - Alkmaar
Zon Advies Nederland zoekt:

Ervaren adviseur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Industrieweg Oost 25, 6662 NE Elst (Gld)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!