Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LTO: 75 procent Nederlanders ziet zonnepanelen liever op daken dan landbouwgrond

LTO: 75 procent Nederlanders ziet zonnepanelen liever op daken dan landbouwgrond

75 procent van de Nederlanders ziet zonnepanelen liever op daken van bedrijven en woningen geplaatst worden dan op landbouwgrond. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van LTO Nederland.

Het onderzoeksbureau heeft onder 1.038 Nederlanders gepeild hoe zij denken over boeren, tuinders, voedselproductie en duurzaamheid.

Agrarisch landschap behouden
Nederlanders waarderen het om in het agrarisch landschap te wonen en 85 procent van de Nederlanders wil het agrarisch landschap behouden. Tegelijkertijd onderschatten Nederlanders hoeveel grond wordt beheerd door boeren en tuinders. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander denk dat 34 procent van Nederlandse bodem wordt beheerd door de land- en tuinbouw. In werkelijkheid is 60 procent van al het land in Nederland in beheer van boeren en tuinders.

Zonnevelden
Qua locatie woont de Nederlander liever naast land- en tuinbouw dan naast andere soorten van economische bedrijvigheid. Met name akkers en kassen zijn daarbij in trek. Hoewel Nederlanders geen bezwaar hebben om naast een zonnepark te wonen, is men tegen het volbouwen van landbouwgrond met zonnevelden. 75 procent van de respondenten ziet liever zonnepanelen op daken van bedrijven en woningen dan op landbouwgrond. 15 procent van de Nederlanders ondersteunt verder de stelling dat natuurgebieden vaker mogen worden gebruikt voor het plaatsen van grootschalige zonneparken.

Zonnepanelen
36 procent van de ondervraagden gebruikt zelf al zonnepanelen. 30 procent heeft nog geen zonnepanelen, maar is wel van plan ze te laten installeren en 24 procent heeft ze niet en is ook niet van plan ze te nemen.

Nederlanders denken verder dat minder of geen vliegreizen maken de grootste impact heeft op het tegengaan van klimaatverandering. Minder of geen vlees zetten Nederlanders op de tweede plaats en gebruikmaken van zonnepanelen op plek 3.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Energie Consultant

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!