Solar Magazine - Online tool Park the Sun voor zonnepanelen op parkeerterreinen nu ook in Zeeland beschikbaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Online tool Park the Sun voor zonnepanelen op parkeerterreinen nu ook in Zeeland beschikbaar
© Park te Sun

Online tool Park the Sun voor zonnepanelen op parkeerterreinen nu ook in Zeeland beschikbaar

De gratis online tool Park the Sun waarmee gemeenten en bedrijven die een parkeerterrein bezitten, kunnen zien of dat geschikt is voor een overkapping met zonnepanelen is nu ook in de provincie Zeeland beschikbaar.

Inmiddels is de tool beschikbaar voor 5 provincies: naast Zeeland zijn dat Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland en Groningen.

Investeringen en terugverdientijd
Om de potentie van zonnecarports boven parkeerplaatsen in kaart brengen, sloegen de provincie Noord-Holland en de gemeente Rotterdam vorig jaar de handen ineen met Sobolt.

De provincie Zeeland is nu ook aangehaakt en wil de ruimte van parkeerterreinen slim benutten door overdekt parkeren te combineren met het opwekken van energie met zonnepanelen. De tool laat zien welke terreinen geschikt zijn, hoeveel energie kan worden opgewekt en wat de investeringen en de terugverdientijd zijn.

Quick scan
Met Park the Sun kan elke parkeerterreineigenaar zelf initiatief nemen. Op de website parkthesun.com kan iedereen een quickscan doen. Via de tool kan een heel gebied verkend worden, om vervolgens een parkeerlocatie te onderzoeken. Er wordt rekening gehouden met aanwezige bomen, gebouwen en andere obstakels die schaduw werpen. Van iedere solar carport is zichtbaar aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan; met welke financieringsconstructies of subsidies de businesscase interessant is; uit welke onderdelen de totale investering bestaat; en wat de opbrengsten én de terugverdientijd zijn.

‘We gaan naar een tijdperk toe waar elektrische voertuigen steeds normaler worden’, stelt de Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas. ‘Met deze online tool willen we stimuleren dat er meer duurzame laadplekken komen.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!