Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Analyse najaarsronde SDE++ 2020: Stichting Pim Senior heeft grootste zonnewarmteproject
© ESCOM Energy

Analyse najaarsronde SDE++ 2020: Stichting Pim Senior heeft grootste zonnewarmteproject

Voor zonnewarmte is de eerste subsidieronde van de SDE++ (najaar 2020) teleurstellend verlopen. Er werd voor slechts 6 projecten subsidie aangevraagd, waarvan er uiteindelijk 2 gehonoreerd zijn.

In de laatste subsidieronde van de SDE+ oude stijl werd er nog subsidie toegekend aan 63 projecten met in totaal een vermogen van 29 megawattth. De 2 projecten die nu gehonoreerd zijn, hebben opgeteld een vermogen van 0,49 megawattth. In beide gevallen gaat het om de toepassing van pvt-collectoren die zowel zonnewarmte als zonnestroom opwekken.

Stichting Pim Senior
Het grootste zonnewarmteproject zal gerealiseerd worden bij Stichting Pim Senior in Dorst. Daar is inmiddels een zonnewarmtesysteem van 350 kilowattth verrezen. Stichting Pim Senior is een kleinschalige zorgwoning voor mensen met een geheugenstoornis – zoals dementie, Alzheimer en Parkinson – waar 56 mensen wonen. Het zorgcomplex biedt ruimte aan 56 zorgappartementen, 8 woonkamers met keuken, 4 belevingsruimten en een grote gemeenschappelijke, multifunctionele ruimte. De bouw van het zorgcomplex is afgelopen zomer afgerond.

Het gecombineerde zonnestroom- en zonnewarmtesysteem – bestaande uit 325 pvt-panelen – is gerealiseerd door ESCOM Energy. Er zijn bovendien een warmtepompsysteem en een warmtebatterij geplaatst. De warmte en koude die opgewekt wordt en niet direct benut wordt, wordt opgeslagen onder de jeu-de-boulesbaan. 

R&R Systems
Het tweede zonnewarmteproject uit de najaarsronde SDE++-2020 is afkomstig van R & R Systems uit Gemert, dat zelf fabrikant is van pvt-collectoren die zowel zonnestroom als zonnewarmte opwekken.

De subsidie is aangevraagd voor de eigen fabriek in Gemert, waarvoor in 2018 ook al met succes subsidie werd aangevraagd in de categorie zonnewarmte voor de plaatsing van een pvt-systeem. Destijds ging het om 2 systemen, te weten met een vermogen van 448 kilowattth en 163 kilowattth. Ditmaal gaat het om een systeem van 140 kilowattth.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!