Solar Magazine - Analyse voorjaarsronde SDE+ 2020: grootste zonnewarmtesysteem voor eiproducent
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Analyse voorjaarsronde SDE+ 2020: grootste zonnewarmtesysteem voor eiproducent
© Dreamstime.com

Analyse voorjaarsronde SDE+ 2020: grootste zonnewarmtesysteem voor eiproducent

Van den Burg Eiproducten in Waalwijk heeft de grootste beschikking weten te verkrijgen voor zonthermie in de voorjaarsronde 2020 van de SDE+-regeling. In Waalwijk wordt een systeem van 3,4 megawatt(th) geplaatst.

Van den Burg Eiproducten is onderdeel van de Interovo Egg Group; de overkoepelende organisatie van verschillende ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de productie van eieren en eiproducten.

Nunspeet Invest
Een ander bedrijf dat een grote hap neemt uit de beschikkingen voor zonnewarmte is Nunspeet Invest.

Nunspeet Invest gaat op 2 locaties in Nunspeet een groot zonnewarmtesysteem plaatsen. Grafisch Bedrijf Bokhorst krijgt 1,7 megawattth aan zonnecollectoren. Aan de Industrieweg in Nunspeet wordt bovendien een zonnewarmtesysteem van 2,63 megawattth gerealiseerd.

Herstructurering
De enige andere projectontwikkelaar die ook nog subsidie heeft weten te verkrijgen voor zonnewarmteprojecten in de subsidiecategorie 'groter dan 1 megawattth' is de Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel (HMO).

HMO revitaliseert samen met gemeenten en ondernemers bedrijventerreinen, kantoorlocaties en binnensteden in Overijssel. Aan de Haaksbergerstraat in Hengelo gaat men een zonnewarmtesysteem van 1,08 megawattth realiseren.

Habion pakt door met zonnewarmte
In de voorjaarsronde van 2019 wist Habion ook al subsidie te verkrijgen voor 2,8 megawattth aan zonnecollectoren.

Verspreid over heel Nederland bezit de organisatie op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen. In de SDE+-voorjaarsronde 2020 heeft de organisatie voor 10 locaties subsidie verkregen met een vermogen van 3,54 megawattth. Het gaat om locaties in Apeldoorn, Beekbergen, Delft, Gorssel, Hattem, Hengelo, Kampen, Wapenveld, Zeist en Zwolle.

Grootste truck- en trailerdealer
Exa Holding, een bedrijf gelieerd aan Europa's grootste gebruikte truck- en trailerdealer BAS Trucks, heeft 8 beschikkingen weten te verkrijgen om op de daken van de werkplaatsen zonnnecollectoren te plaatsen.

Het gaat om vestigingen in Tilburg, Wijchen, Veghel en Veldhoven en een totaalvermogen van 3,71 megawattth.

Wesselman Flowers
Tulpenkweker Wesselman Flowers gaat 2 van zijn vestigingen van een zonnewarmtesysteem voorzien. Beide systemen hebben een omvang van 0,49 megawattth.

Al in de tweede helft van de 19e eeuw startte de eerste generatie Wesselman met het telen van groenten en bloemen. Anno 2020 teelt het bedrijf onder meer gecertificeerde kwaliteitstulpen die men samen met het eigen inpakbedrijf Tulpen.nl op maat levert aan retailers in heel Europa.

Lees ook:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!