Solar Magazine - Analyse najaarsronde SDE++ 2020: KPN voorziet 54 gebouwen van zonnepanelen, Univé helpt 175 boeren aan pv
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Analyse najaarsronde SDE++ 2020: KPN voorziet 54 gebouwen van zonnepanelen, Univé helpt 175 boeren aan pv
© André Muller | Dreamstime.com

Analyse najaarsronde SDE++ 2020: KPN voorziet 54 gebouwen van zonnepanelen, Univé helpt 175 boeren aan pv

KPN, Wienerberger, Aldi PostNL, vidaXL, Lidl en Univé. Stuk voor stuk nemen deze bedrijven – als de beschikkingen van de SDE++ najaarsronde 2020 benut worden – de komende periode zonnepanelen in gebruik.

Een van de best scorende bedrijven in de najaarsronde SDE++-2020 die niet afkomstig is uit de zonne-energiesector is Univé.

Astbestdaken Univé
Het bedrijf wist 175 beschikkingen met in totaal een vermogen van 61,46 megawattpiek aan zonnepanelen te bemachtigen. GroenLeven, Univé en de partners van Duurzame Zekerheid ondertekenden afgelopen september een nieuw contract. Daarmee vervangt GroenLeven bij zakelijke klanten van Univé oude asbestdaken door zonnedaken.

Wijkcentrales KPN
KPN gaat op zijn beurt 54 wijkcentrales van 4,94 megawattpiek aan zonnepanelen voorzien. Het gaat om centrale locaties waar koper- of glasvezelkabels samenkomen. In Nederland zijn er ongeveer 1.400 wijkcentrales geplaatst, variërend van kleine huisjes tot grote gebouwen.

Drankenindustrie
Ardagh Groep – leverancier van recyclebare metalen en glazen verpakkingen voor onder meer de voedselindustrie – gaat zijn fabriek in Oss van zonnepanelen voorzien. Op die locatie worden blikjes voor de drankenindustrie gemaakt. Ook de locatie in Dongen wordt van zonnepanelen voorzien. In totaal heeft het bedrijf 4 beschikkingen voor 9,87 megawattpiek aan zonnepanelen weten te bemachtigen.

Een ander industrieel bedrijf dat voor een flink vermogen beschikkingen heeft weten te verwerven, is Wienerberger. De dakpannen- en steenfabrieken in Deest, Opheusden, Thorn en Haaften moeten in totaal 14,07 megawattpiek aan zonnepanelen op het dak krijgen.

vidaXL
Een van de grootste dakgebonden projecten met zonnepanelen van deze subsidieronde wordt gerealiseerd bij vidaXL. Het online- warenhuis – met een assortiment van huis-, tuin-, garage- en doe-het-zelfproducten, sportartikelen en kleding – gaat het distributiecentrum in Sevenum voorzien van 22,49 megawattpiek aan zonnepanelen.

Ook koeriersbedrijf DHL gaat een distributiecentrum van zonnepanelen voorzien, te weten de vastgoedlocatie in Weert. Daar moet op het dak 6,92 megawattpiek aan zonnepanelen geplaatst worden.

Van Herk Groep
De Rotterdamse Van Herk Groep – die  een vastgoedportefeuille van woningen, winkels, bedrijfspanden en kantoren ter grootte van 1,5 miljard euro exploiteert en beheert – gaat 42 panden van zonnepanelen voorzien.

Via het bedrijf Nationaal Grondbezit Hotel Bravo heeft het vastgoedbedrijf beschikkingen ontvangen om 16,36 megawattpiek aan zonnepanelen te plaatsen. Die panden worden onder meer verhuurd aan GAMMA, Praxis, Albert Heijn en Technische Unie.

Andere vastgoedbedrijven die subsidie hebben binnengehaald, zijn Stadsontwikkeling - Vastgoed (25 beschikkingen voor 6,37 megawattpiek), Intospace (2 beschikkingen voor 6,66 megawattpiek), Sagax Industrial (8 beschikkingen voor 5,36 megawattpiek) en beleggingsfonds Annexum (36 beschikkingen voor 5,64 megawattpiek).

Water
Drinkwaterbedrijf Oasen – dat ervoor zorgt dat 750.000 mensen en 7.500 bedrijven in het oosten van Zuid-Holland water uit de kraan krijgen – heeft 14 beschikkingen voor 4,33 megawattpiek aan zonnepanelen bemachtigd.

De verschillende hoogheemraadschappen en waterschappen hebben gezamenlijk 17 beschikkingen voor 5,7 megawattpiek aan zonnepanelen weten te verkrijgen.

De Nederlandse gemeenten hebben tot slot in totaal 57 beschikkingen voor 10,9 megawattpiek verkregen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!