Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Esdec presenteert FlatFix Wave Entry: nieuw instapmodel voor montage zonnepanelen op kleine en middelgrote daken
© Esdec

Esdec presenteert FlatFix Wave Entry: nieuw instapmodel voor montage zonnepanelen op kleine en middelgrote daken

Esdec presenteert een nieuwe configuratie van het montagesysteem FlatFix Wave: FlatFix Wave Entry. Zo kunnen kleine installateurs de markt van zonnepanelen op kleinere en middelgrote commerciële daken betreden.

Met de introductie van FlatFix Wave Plus faciliteerde Esdec de zonne-energiemarkt vorig jaar al met een montagesysteem waarmee snel en veilig grote daken van (grote) zonnepanelen voorzien kunnen worden.

Kortere basismodule
Om de volledige potentie van zonne-energie te benutten, en de doelstellingen in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) te helpen realiseren, is het volgens Esdec belangrijk ook te kijken naar de kleinere en middelgrote commerciële daken. Daarvoor is behoefte aan werken met handzame montagesystemen en zonnepanelen zodat een kleinere installateur deze markt ook kan bedienen.

Met FlatFix Wave Entry heeft Esdec nu een configuratie ontwikkeld die gebruikmaakt van de geassembleerde basismodules, maar tegelijkertijd wel geschikt is voor plaatsing van handzame, functionele zonnepanelen. Door de kortere geassembleerde basismodule – geschikt voor 2 zonnepanelen – is FlatFix Wave Entry bij uitstek geschikt voor toepassing op kleinere en middelgrote commerciële daken. Voor het montagesysteem is slechts 1 stuk gereedschap nodig. Het klemmen op de korte en lange zijde van de zonnepanelen zorgt voor maximale koppeling en optimale ballastering. Zonnepanelen tot 1.800 millimeter – breedte tot 1.150 millimeter – kunnen in een dubbele opstelling geplaatst worden.

Volgend jaar zuidopstelling
FlatFix Wave Entry is de meest recente uitbreiding op Esdec’s portfolio montagesystemen voor zonnepanelen op platte daken.

FlatFix Wave Plus, voor de grotere commerciële projecten, is geschikt voor toepassing in heel Europa wanneer installateurs te maken hebben met verschillende vormen van dakbelasting zoals wind en sneeuw. De volgende uitbreiding in het FlatFix Wave-portfolio is de zuidopstelling die volgend kalenderjaar op de markt komt.

Bekijk het montagesysteem FlatFix Wave Entry hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst voor de Nederlandse markt

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Duitsland
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Ontwerper Pv-installaties

Parttime (24 uur) - Maasbracht. 6051 DW, 7
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!