Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
6 fabrikanten van zonnepanelen geven goedkeuring aan nieuw montagesysteem Esdec
© Esdec

6 fabrikanten van zonnepanelen geven goedkeuring aan nieuw montagesysteem Esdec

Esdec heeft van 6 fabrikanten van zonnepanelen goedkeuring gekregen voor het gebruik van zijn nieuwe montagesysteem FlatFix Wave. Bij het montagesysteem worden zonnepanelen aan de lange zijde geklemd.

Het gepatenteerde systeem FlatFix Wave bestaat uit geassembleerde modules die installateurs zonder gereedschap kunnen monteren. Achtereenvolgens GCL, JA Solar, JinkoSolar, LONGi Solar en Talesun hebben toestemming gegeven voor het installeren van hun zonnepanelen met het Esdec-montagesysteem.

Configuratie
Elke gemonteerde pv-module wordt ondersteund door 2 raileenheden en wordt aan de lange zijde van de zonnepanelen geklemd. Pv-modules worden normaliter aan de korte zijde aan het systeem bevestigd. Bij grotere panelen heeft het klemmen aan de korte zijde volgens Esdec invloed op de betrouwbaarheid van de levensduur. In de configuratie van FlatFix Wave wordt elk zonnepaneel ondersteund door 2 units, wat het montagesysteem geschikt maakt voor de grotere, volgende generatie zonnepanelen.

De compatibiliteitsverklaringen van de 6 fabrikanten betekenen dat dakeigenaren die FlatFix Wave gebruiken, kunnen vertrouwen op de goedkeuring van de fabrikanten van beide systemen. De verklaringen helpen bovendien om bijvoorbeeld aan verzekeraars inzicht te geven in het kwaliteits- en betrouwbaarheidsniveau van het gehele zonne-energiesysteem over de gehele levensduur.

Bekijk alle specificaties van het nieuwe montagesysteem ‘FlatFix Wave’ hier in de nieuwe Solar Magazine Productzoeker.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Marketing Manager for Commercial PV sector (Benelux)

Fulltime (40 uur) - Utrecht (Netherlands)
CCL Solar BV zoekt:

Solar Account Manager Benelux

Fulltime (40 uur) - Nieuwegein, 3433PJ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!