Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Esdec: FlatFix Wave Plus nu ook geschikt voor nieuwe generatie bredere zonnepanelen
© Esdec

Esdec: FlatFix Wave Plus nu ook geschikt voor nieuwe generatie bredere zonnepanelen

Esdec heeft de naam van FlatFix Wave in FlatFix Wave Plus veranderd. De in Deventer gevestigde fabrikant meldt bovendien dat het montagesysteem nu geschikt is voor de nieuwe generatie bredere zonnepanelen.

Esdec meldt als reden voor de naamswijziging dat het bedrijf in de nabije toekomst verschillende configuraties van het FlatFix Wave-systeem wil ontwikkelen, gebaseerd op de kernelementen van Wave: geassembleerde module, gereedschapsloos spannen en high-compliance features.

Nieuwe componenten
De huidige configuratie van het montagesysteem en zijn componenten blijft hetzelfde. Met de naamsverandering heeft het bedrijf echter wel een aantal nieuwe componenten toegevoegd die de montage van nog bredere zonnepanelen met FlatFix Wave Plus mogelijk maken. Zonnepanelen worden immers niet alleen langer, maar ook breder.

Met een langere duale module kunnen installateurs nu zonnepanelen tot 1.149 millimeter breed monteren. Concreet betekent dit dat er naast de huidige lengte van de unit een nieuwe duale module beschikbaar is. Daarbij is ongeveer 6 centimeter toegevoegd aan elke kant van de duale module.

Calculator
De lengte van de zonnepanelen, tot 2.500 millimeter, is geen probleem aangezien 2 basismodules elk zonnepaneel maximaal ondersteunen. Stabilisatoren die voor de stijfheid van het systeem zorgen, zijn nu ook verkrijgbaar in 2 extra lengten. De winddeflectorkit is ook aangepast voor deze langere dubbele eenheid.

Bekijk het montagesysteem FlatFix Wave Plus hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
PVO International zoekt:

Product Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Front Office medewerker – Inside Sales

Fulltime (40 uur) - 3552ez
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!