Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stroom-uit-Westwolde en Buurkracht vragen subsidie aan voor 4 collectieve zonnedaken

Stroom-uit-Westwolde en Buurkracht vragen subsidie aan voor 4 collectieve zonnedaken

Energiecoöperatie Stroom-uit-Westerwolde (STUW) en Stichting Buurkracht hebben via de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) 4 aanvragen gedaan voor collectieve zonnedakprojecten.

De daken die verduurzaamd gaan worden en waar tevens het asbest van wordt verwijderd, liggen in Ter Apel en Onstwedde. Wat STUW betreft, zijn deze 4 daken pas het begin: de coöperatie streeft naar een collectief zonnedak in élke kern van de gemeente Westerwolde.

Elke kern
‘We zien met deze collectieve zonnedakprojecten alleen maar voordelen. Dakeigenaren leveren een forse bijdrage aan de energietransitie’, aldus Willem Hoftijzer van STUW. ‘Bewoners uit de gemeente kunnen tegen gunstige rendementen mee-investeren in groene-energieprojecten. En ten slotte kunnen we met de middelen ook andere lokale, duurzame projecten realiseren. Als coöperatie streven we dan ook naar een zonnedak in élke kern van onze gemeente.’

Eigenaren van daken met een omvang van minimaal 350 vierkante meter, al dan niet met asbest, en die een zonnedak overwegen, kunnen zich melden bij Ecoop en de Stichting Buurkracht. De provincies Groningen en Friesland moedigen het asbestvrij maken van de grotere daken aan en bieden daarom ondersteuning bij de collectieve zonnedaktrajecten van de combinatie Ecoop-Stichting Buurkracht.

Eerder

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 6051 DW
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Werkvoorbereider

32-40 uur - 6051 DW
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!