Solar Magazine - Wocozon en Energie Samen vragen 3 miljoen euro subsidie aan voor postcoderoos met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wocozon en Energie Samen vragen 3 miljoen euro subsidie aan voor postcoderoos met zonnepanelen

Wocozon en Energie Samen vragen 3 miljoen euro subsidie aan voor postcoderoos met zonnepanelen

Wocozon en Energie Samen hebben ‘ZonSamen’ opgericht: een landelijke energiecoöperatie die de postcoderoosprojecten met zonnepanelen voor de sociale huursector gaat realiseren en beheren.

Wocozon realiseerde al ruim 22.000 zonnepaneelinstallaties voor ruim 40 woningcorporaties. Energie Samen is de landelijke koepel en belangenvereniging van energiecoöperaties.

SCE
Direct bij de start van de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE, red. die de fiscale regeling verlaagd tarief vervangt, beter bekend als de postcoderoosregeling) op 1 april jongstleden heeft ZonSamen voor 3 miljoen euro subsidie aangevraagd.

ZonSamen heeft voor woningcorporaties voor tientallen postcodeprojecten een subsidieaanvraag ingediend. De subsidie wordt zodra toegekend evenredig over de deelnemende huurders verdeeld. De regeling biedt 15 jaar gegarandeerd rendement voor de deelnemende bewoners. Zowel de huurders als de corporaties worden volledig ontzorgd en hoeven niets te investeren, ook niet wanneer het project niet door mocht gaan.

92 miljoen euro budget
Het budget voor de subsidieregeling SCE in de openstellingsperiode van dit kalenderjaar is 92 miljoen euro. De regeling is geopend van 1 april 9.00 uur tot 1 december 17.00 uur.

Voor de jaren na 2021 volgt er jaarlijks een nieuwe openstellingsronde. De regeling staat open tot 1 april 2026. Budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Mocht het budget op een bepaalde dag overtekend raken, dan wordt er binnen die dag geloot. De loting bepaalt dan welke aanvragen voor subsidie in aanmerking komen.

Eerder

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales Support Teamplayer

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!