logo
wvhj2023
hero-image
6 april 2021

Wocozon en Energie Samen vragen 3 miljoen euro subsidie aan voor postcoderoos met zonnepanelen

Wocozon en Energie Samen hebben ‘ZonSamen’ opgericht: een landelijke energiecoöperatie die de postcoderoosprojecten met zonnepanelen voor de sociale huursector gaat realiseren en beheren.

Wocozon realiseerde al ruim 22.000 zonnepaneelinstallaties voor ruim 40 woningcorporaties. Energie Samen is de landelijke koepel en belangenvereniging van energiecoöperaties.

SCE
Direct bij de start van de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE, red. die de fiscale regeling verlaagd tarief vervangt, beter bekend als de postcoderoosregeling) op 1 april jongstleden heeft ZonSamen voor 3 miljoen euro subsidie aangevraagd.

ZonSamen heeft voor woningcorporaties voor tientallen postcodeprojecten een subsidieaanvraag ingediend. De subsidie wordt zodra toegekend evenredig over de deelnemende huurders verdeeld. De regeling biedt 15 jaar gegarandeerd rendement voor de deelnemende bewoners. Zowel de huurders als de corporaties worden volledig ontzorgd en hoeven niets te investeren, ook niet wanneer het project niet door mocht gaan.

92 miljoen euro budget
Het budget voor de subsidieregeling SCE in de openstellingsperiode van dit kalenderjaar is 92 miljoen euro. De regeling is geopend van 1 april 9.00 uur tot 1 december 17.00 uur.

Voor de jaren na 2021 volgt er jaarlijks een nieuwe openstellingsronde. De regeling staat open tot 1 april 2026. Budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Mocht het budget op een bepaalde dag overtekend raken, dan wordt er binnen die dag geloot. De loting bepaalt dan welke aanvragen voor subsidie in aanmerking komen.

Eerder

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten