Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonSamen vraagt 5 miljoen euro postcoderoossubsidie aan voor zonnepanelen Thuisvester
© Esbobeldijk | Dreamstime.com

ZonSamen vraagt 5 miljoen euro postcoderoossubsidie aan voor zonnepanelen Thuisvester

Energiecoöperatie ZonSamen heeft in opdracht van Thuisvester 5 miljoen euro subsidie aangevraagd voor de uitrol van zonnepanelen bij de woningcorporatie die actief is in Midden- en West-Brabant.

Eerder deze maand diende ZonSamen, een nieuwe energiecoöperatie van Wocozon en Energie Samen, al voor 3 miljoen euro subsidieaanvragen in bij de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

800 huurders
Nu heeft ZonSamen namens Thuisvester nog eens 52 subsidieaanvragen ingediend waarmee een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid is. Thuisvester, een vooruitstrevende woningcorporatie wat betreft duurzaamheid, heeft al 3.000 bestaande woningen energetisch verbeterd naar energielabel A. Momenteel hebben 800 huurders van Thuisvester via Wocozon al zonnepanelen op hun dak.

52 bouwblokken
De nieuwe zonnepanelen moeten komen op 314 grondgebonden eengezinswoningen, verdeeld over 52 bouwblokken. De subsidieaanvraag is bijzonder, omdat de postcoderoosregelingprojecten vooral op grote platte daken worden uitgevoerd. De zonnepanelen worden bij dit project aaneengesloten op de schuine daken van de woningen geplaatst.

De geproduceerde stroom zal, via een allocatiepunt dat hier speciaal voor wordt gerealiseerd, aan het stroomnet worden geleverd. Het voordeel hiervan is dat de stroom een vaste vergoeding krijgt van 14,6 cent per kilowattuur. Hiermee kan de investering worden terugverdiend en hebben huurders financieel voordeel, ook als in de toekomst de salderingsregeling zou worden afgebouwd.

92 miljoen euro budget

Het budget voor de subsidieregeling Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE, red. die de fiscale regeling verlaagd tarief vervangt, beter bekend als de postcoderoosregeling) in de openstellingsperiode van dit kalenderjaar is 92 miljoen euro. De regeling is geopend van 1 april 9.00 uur tot 1 december 17.00 uur.

Voor de jaren na 2021 volgt er jaarlijks een nieuwe openstellingsronde. De regeling staat open tot 1 april 2026. Budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Mocht het budget op een bepaalde dag overtekend raken, dan wordt er binnen die dag geloot. De loting bepaalt dan welke aanvragen voor subsidie in aanmerking komen.

Eerder

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
SAJ zoekt:

Senior Sales Manager Benelux – Fulltime / Part time

Fulltime (40 uur) - Maagdenstraat 44, 9600 Ronse, Belgium
Techcaps zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Nijmegen/Tiel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!