Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Consultatie nieuwe postcoderoossubsidie voor zonnepanelen afgerond
© Elian Kars | Dreamstime.com

Consultatie nieuwe postcoderoossubsidie voor zonnepanelen afgerond

De internetconsultatie van de subsidieregeling coöperatieve energieopwekking, ook wel bekend als de nieuwe postcoderoossubsidie, is afgerond. Van 33 organisaties is de ingediende zienswijze openbaar gemaakt.

De Tweede Kamer stemde deze week nog in grote meerderheid voor het amendement om het budget van de nieuwe postcoderoossubsidie voor zonnepanelen met 63 miljoen euro te verhogen tot 100 miljoen euro.

Vervangen in 2021
Minister Wiebes bevestigde op Prinsjesdag de postcoderoosregeling voor zonnepanelen in 2021 definitief te vervangen door een nieuwe subsidieregeling. De subsidiebedragen zijn hierin naar boven bijgesteld naar 12,1 en 14,6 eurocent per kilowattuur voor pv-systemen op respectievelijk een grootverbruikers- en kleinverbruikersaansluiting. Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie van postcoderoosprojecten met onder meer zonnepanelen en windmolens vanaf 1 april 2021 indienen. De oude postcoderoosregeling – de regeling verlaagd tarief – stopt per 31 maart 2021.

Reacties op een rij ​
De redactie van Solar Magazine heeft de verschillende zienswijzen die belangenorganisaties hebben ingediend naar aanleiding van de internetconsultatie over de nieuwe subsidie op een rij gezet:

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Junior Project Engineer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

Zelfstandig Service Engineer Zonnepanelen installaties m/v

32-40 uur - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!