Solar Magazine - Tweede Kamer stemt voor hoger budget nieuwe subsidie postcoderoos met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer stemt voor hoger budget nieuwe subsidie postcoderoos met zonnepanelen
© Tweede Kamer

Tweede Kamer stemt voor hoger budget nieuwe subsidie postcoderoos met zonnepanelen

De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid voor het amendement gestemd om het budget van de nieuwe postcoderoossubsidie voor zonnepanelen met 63 miljoen euro te verhogen tot 100 miljoen euro.

Het amendement dat begin november werd opgesteld op initiatief van Matthijs Sienot (D66) en Agnes Mulder (CDA) werd uiteindelijk door 9 Kamerleden ondertekend. Naast Sienot en Mulder ging het om Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Tom van der Lee (GroenLinks), Lammert van Raan (Partij voor de Dieren), William Moorlag (PvdA), Gerrit-Jan van Otterloo (50PLUS), Sandra Beckerman (SP) en Mark Harbers (VVD).

Vervangen in 2021
Minister Wiebes bevestigde op Prinsjesdag de postcoderoosregeling voor zonnepanelen in 2021 definitief te vervangen door een nieuwe subsidieregeling. De subsidiebedragen zijn hierin naar boven bijgesteld naar 12,1 en 14,6 eurocent per kilowattuur voor pv-systemen op respectievelijk een grootverbruikers- en kleinverbruikersaansluiting. Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie van postcoderoosprojecten met onder meer zonnepanelen en windmolens vanaf 1 april 2021 indienen. De oude postcoderoosregeling – de regeling verlaagd tarief – stopt per 31 maart 2021.

CDA en D66 dienden eerder deze maand in de Tweede Kamer namelijk een amendement in om een overgangstermijn te creëren voor de postcoderoosregeling voor zonnepanelen die in 2021 vervangen wordt door de postcoderoossubsidie. Die overgangstermijn loopt tot en met 31 maart 2021.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is eind november gestart met de internetconsultatie van de nieuwe postcoderoossubsidie die de regeling verlaagd tarief – beter bekend als de postcoderoosregeling – vervangt.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!