Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar lanceert nieuw zonnepaneel van 405 wattpiek voor Europese daken
© Trina Solar

Trina Solar lanceert nieuw zonnepaneel van 405 wattpiek voor Europese daken

Trina Solar heeft het zonnepaneel Vertex S gepresenteerd. Dit zonnepaneel van 405 wattpiek is door de Chinese fabrikant speciaal ontwikkeld voor toepassingen op residentiële en commerciële daken in Europa.

Door de Vertex-technologie naar zonnepaneelformaten te brengen die geschikt zijn voor daken van woningen en bedrijfsdaken, wil TrinaSolar tegemoetkomen aan de behoeften van zowel residentiële als commerciële klanten.

Grotere versie
Trina Solar gaf eind september namelijk het startschot voor de massaproductie van een grotere versie van het Vertex-zonnepaneel, te weten van 550 wattpiek. Dit zonnepaneel is met name geschikt voor grondgebonden zonneparken. In het eerste kwartaal van 2021 moet bovendien een variant van 600 wattpiek op grote schaal geproduceerd worden.

Net als deze grotere versies maakt ook het Vertex S-zonnepaneel gebruik van zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter. Het zonnepaneel telt 40 zonnecellen die in drieën gesneden zijn, oftewel 120 een derde zonnecellen. De efficiëntie van het zonnepaneel is 21 procent en de productgarantie bedraagt 15 jaar.

3 versies
De zonnepanelenserie is ontworpen voor compatibiliteit met bestaande montagesystemen, optimizers en omvormers voor residentiële en commerciële toepassingen. Met behoud van een gemakkelijk te hanteren zonnepaneelformaat en gewicht voor montage op het dak, heeft de Vertex S-productfamilie 3 versies.

Allereerst is er de TSM-DE09. Dit zonnepaneel is verkrijgbaar in 2 varianten: met een standaard zilveren frame en met een zwart frame. Tot slot komt er nog een volledig zwarte versie beschikbaar voor toepassing op residentiële daken.

Gonzalo de la Viña, hoofd Module Business Europe bij Trina Solar, over het nieuwe zonnepaneel: ‘De Vertex S-serie is een nieuwe mijlpaal in onze lange geschiedenis van pv-innovatie. We verrijken het daksegment met de zeer succesvolle 210-millimeter-technologie. Daarvan hebben we sinds de lancering, minder dan 6 maanden geleden, al meer dan 2 gigawattpiek aan zonnepanelen verkocht aan klanten op nutsschaal. Onze distributie- en EPC-klanten hebben actief gevraagd om een ​​moduleoplossing met hoog vermogen om te voorzien in residentiële en commerciële behoeften.’

 

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
LENS B.V. zoekt:

Klantenservice Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1033NN, 75E
Janszon B.V. zoekt:

Project Engineer Zonne-energie

32-40 uur - 1095 AL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!