logo
wvhj2023
hero-image
21 juli 2020

Trina Solar presenteert nieuw zonnepaneel van 600 wattpiek

Trina Solar lanceert 2 nieuwe generaties Vertex-zonnepanelen waarvan een met een vermogen van maximaal 600 wattpiek. In het laatste kwartaal van 2020 start al de massaproductie van een zonnepaneel van 550 wattpiek.

De productie van het zonnepaneel van 600 wattpiek moet aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 van start gaan.

De Chinese fabrikant meldde afgelopen week al de komst van de ‘600W+ Photovoltaic Open Innovation Ecological Alliance’. 39 bedrijven gaan binnen het verbond samenwerken aan de ontwikkeling van zonnepanelen met een vermogen van 600 wattpiek en hoger.

21 procent
Dr. Zhang Yingbin, hoofd Productstrategie bij Trina Solar, over de komst van de zonnepanelen: ‘De Vertex-modules van de volgende generatie worden verbeterd door een groot aantal toekomstgerichte innovaties. Een siliciumwafer van 210 millimeter, een verpakking met hoge dichtheid en multi-busbartechnologieën leveren een efficiëntie van meer dan 21 procent op. Dankzij het lage voltage en het hoge modulevermogen, ontsluit de nieuwe Vertex-serie een enorm potentieel om de kosten verder te verlagen. Door samen te werken met de belangrijkste spelers in de industrieketen geloven wij dat de Vertex-modules die zijn ontwikkeld op basis van een nieuw technologieplatform, de genivelleerde energiekosten (LCoE) voor verschillende toepassingen zullen helpen verlagen.’

3 voordelen
De modules van de volgende generatie Vertex-serie bieden volgens de fabrikant 3 voordelen, te weten: de combinatie van het niet-destructief snijden van zonnecellen, verpakkingen met hoge dichtheid en technologieën met meerdere busbars; laagspanning en verbetering van het vermogen van een enkele modulestring met meer dan 35 procent; en het sterk verminderen van de systeemkosten.

Cao Bo, vice-general manager en executive vicepresident van Trina Solar: ‘Om een kwalitatief hoogstaand zonnepaneel te creëren dat uitblinkt, moesten we rekening houden met elk proces in de industriële keten. Als een van de leden van de 600W + Photovoltaic Open Innovation Ecological Alliance zet Trina Solar zich in voor samenwerking met anderen in de industrie om de duurzame ontwikkeling van de zonne-energiesector te bevorderen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten