Solar Magazine - Trina Solar start met massaproductie Vertex zonnepaneel van 550 wattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar start met massaproductie Vertex zonnepaneel van 550 wattpiek
© Trina Solar

Trina Solar start met massaproductie Vertex zonnepaneel van 550 wattpiek

Trina Solar heeft het startschot gegeven voor de massaproductie van het Vertex-zonnepaneel van 550 wattpiek. Het nieuwe zonnepaneel werd eerder dit jaar geïntroduceerd en wordt vervaardigd in een nieuwe fabriek.

Trina Solar meldde afgelopen april nog een recordvermogen voor het nieuwe bifaciale zonnepaneel Vertex van 515,8 wattpiek. TÜV Rheinland bevestigde dat record na onafhankelijk onderzoek.

Nieuwe fabriek
Het vermogen van het Vertex-zonnepaneel is inmiddels dus gestegen naar 550 wattpiek voor massaproductie en in het eerste kwartaal van 2021 moet zelfs een variant van 600 wattpiek op grote schaal geproduceerd worden.

Die productie vindt plaats in Yancheng in de provincie Jiangsu. Daar is speciaal voor de productie van Vertex-zonnepanelen een nieuwe fabriek gebouwd. Deze is uitgerust met geavanceerde apparatuur, is sterk geautomatiseerd en bevat intelligente besturingssystemen.

Glas-glas
‘Met tientallen jaren ervaring en technologische vooruitgang, een groot R&D-team en een nieuwe fabriek, zijn we volledig voorbereid om te profiteren van de nieuwste materialen en technologieën en om de markt te voorzien van zonnepanelen met ultrahoog vermogen, innovatie voor de hele industrieketen te vergemakkelijken en te koppelen.’

Trina Solar heeft er ook bij dit type pv-module voor gekozen om de zonnecellen in drieën te snijden. Hierdoor tellen de zonnepanelen 150 een derde zonnecellen. Verder zijn de zonnepanelen dubbelzijdig en zijn het zogenaamde glas-glaszonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!