Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla: verkoop zonnedakpannen verdrievoudigd, Solar Roof in 1,5 dag te installeren
© Tesla

Tesla: verkoop zonnedakpannen verdrievoudigd, Solar Roof in 1,5 dag te installeren

Tesla meldt dat de verkopen van zijn zonnedakpan Solar Roof het afgelopen kwartaal verdrievoudigd zijn. Bovendien is Tesla erin geslaagd om op het dak van een woning binnen 1,5 dag een Solar Roof te installeren.

De installatiecijfers van Tesla’s zonne-energiedivisie laten inmiddels een stijgende lijn zien. Het afgelopen kwartaal wist het bedrijf 57 megawattpiek aan zonnepanelen te plaatsen. Over de zonnedakpan Solar Roof meldt het bedrijf weliswaar dat de verkopen verdrievoudigd zijn, maar daarbij wordt wel opgemerkt dat deze cijfers zich nog niet ‘op de juiste schaal’ bevinden. Het record dat nu gevestigd is wat betreft installatietijd is een belangrijk wapenfeit voor Tesla’s ambitie om de verkopen te versnellen. 

Zoektocht naar werknemers
​Tesla presenteerde vorig jaar de derde versie van zijn zonnedakpan Solar Roof. De dakgeïntegreerde zonnepanelen dragen de naam Solarglass en lijken min of meer op zwart glas. Daarbij is het de gigafactory in New York gelukt om afgelopen voorjaar in 1 week genoeg zonnedakpannen voor 1.000 huizen te produceren.

Tesla meldde afgelopen maart in Amerika in 17 staten nieuwe werknemers te zoeken om de zonnedakpan Solar Roof te kunnen installeren. En die zoektocht is nog altijd gaande. ‘We halen honderden elektriciens en dakdekkers aan boord om te groeien’, aldus Tesla bij de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers.

Op onderstaande video is de installatie van een Solar Roof in beeld gebracht dat in 4 dagen tijd werd geïnstalleerd. Deze video werd eerder deze maand onthuld.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Elektromonteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
LENS B.V. zoekt:

Klantenservice Medewerker

32-40 uur - Amsterdam, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!