Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Mijlpaal Tesla: productie zonnedakpannen Solar Roof naar 1.000 huizen per week
© Tesla

Mijlpaal Tesla: productie zonnedakpannen Solar Roof naar 1.000 huizen per week

Tesla heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt een mijlpaal te hebben bereikt: het is de gigafactory in New York gelukt om in 1 week genoeg zonnedakpannen voor 1.000 huizen te produceren.

Tesla presenteerde afgelopen oktober de derde versie van zijn zonnedakpan Solar Roof. De nieuwe, dakgeïntegreerde zonnepanelen dragen de naam Solarglass en lijken min of meer op zwart glas. 

4 megawattpiek
Het bedrijf meldde afgelopen maand al in 17 staten nieuwe werknemers te zoeken die zijn zonnedakpan Solar Roof kunnen installeren. Topman Elon Musk verklaarde daarbij dat binnenkort de planning van de uitrol in China en Europa bekendgemaakt zal worden.

In het eerste kwartaal werd daarbij dus een mijlpaal bereikt door de Gigafactory New York door in 1 week tijd ruim 4 megawattpiek aan zonnedakpannen te produceren; genoeg om 1.000 huizen van de Solar Roof te voorzien.

Verkopen zonnepanelen gedaald
Uit de cijfers die Tesla over het eerste kwartaal heeft gepresenteerd, blijkt dat de verkoop van zonnepanelen met 26 procent gedaald is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 tot een niveau van 35 megawattpiek. De uitrol van energieopslagsystemen groeide daarentegen met 14 procent tot 260 megawattuur ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Meer dan 40 procent van de Amerikaanse consumenten die bij Tesla zonnepanelen koopt, koopt ook een thuisbatterij in de vorm van de Powerwall. In het eerste kwartaal installeerde het bedrijf dan ook zijn 100.000e Powerwall.

Tot het moment dat de productie in het grootste deel van de Amerikaanse fabrieken door de uitbraak van de coronacrisis werd stilgelegd, was Tesla aan zijn sterkste kwartaal in de geschiedenis bezig voor elektrische auto's. In het eerste kwartaal werden in totaal 102.672 elektrische auto's geproduceerd en 88.496 elektrische auto's uitgeleverd, te weten de Model S, Model X, Model 3 en Model Y.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Technisch Manager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
4BLUE zoekt:

Supply Chain Medewerker

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 3005 a, 6604 LP Wijchen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!