Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla introduceert Solarglass: productie van derde versie zonnedakpan per direct van start
© Tesla

Tesla introduceert Solarglass: productie van derde versie zonnedakpan per direct van start

Tesla heeft de derde versie van zijn zonnedakpan Solar Roof gepresenteerd. De nieuwe, dakgeïntegreerde zonnepanelen dragen de naam Solarglass en lijken min of meer op zwart glas.

Tesla-topman Elon Musk heeft in een toelichting gesteld dat de installatie van de zonnepanelen slechts 8 uur in beslag neemt. Amerikanen kunnen per direct een pre-order plaatsen voor de zonnepanelen die niet alleen sneller te installeren, maar ook minder duur zouden zijn en een langere levensduur zouden kennen.

Een zonnedak van 185 vierkante meter (2.000 vierkante meter) zou een vermogen van 10 kilowattpiek krijgen en een prijs van 33.950 Amerikaanse dollar na aftrek van subsidie. De zonnedakpannen hebben een garantie van 25 jaar en per stuk een formaat van 15 bij 45 inch.

1.000 Solar Roofs per week
Tesla maakte in augustus bekend de productie van zijn zonnedakpan Solar Roof in het resterende deel van 2019 en begin 2020 op te schalen. Topman Elon Musk meldde daarbij eind 2019 zo’n 1.000 Solar Roofs per week te willen produceren. Een doel dat Tesla nu herhaald heeft. Musk stelt in een toelichting dat dit productieniveau in de komende maanden gehaald moet worden, maar dat er nog wel een risico op tegenslagen is.

De pilotproductie zou aanvankelijk al in 2018 opgeschaald worden. Dat bleek eind vorig jaar echter nog steeds niet het geval. De orderboeken voor de zonnedakpannen liepen in 2016 na de opening al snel vol, maar de redactie van Solar Magazine meldde in maart 2018 al dat de Nederlandse vestiging van Tesla nog niet weet wanneer de eerste Nederlanders die Tesla’s solar roof besteld hebben hun nieuwe dak mogen verwachten.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Accountmanager PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Solartraders Benelux BV zoekt:

Sales representative zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!