Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla zoekt personeel voor installeren zonnedakpan Solar Roof, planning uitrol Europa snel bekend
© Tesla | Ashton Flack

Tesla zoekt personeel voor installeren zonnedakpan Solar Roof, planning uitrol Europa snel bekend

Tesla zoekt in Amerika in 17 staten nieuwe werknemers die zijn zonnedakpan Solar Roof kunnen installeren. Topman Elon Musk meldt dat binnenkort de planning van de uitrol in China en Europa bekendgemaakt wordt.

Tesla heeft afgelopen oktober de derde versie van zijn zonnedakpan Solar Roof gepresenteerd. De nieuwe, dakgeïntegreerde zonnepanelen dragen de naam Solarglass en lijken min of meer op zwart glas.

Uitrol in 17 Amerikaanse staten
Tesla zoekt nu dakdekkers, installateurs en elektriciens die gezamenlijk werken aan de uitrol van Solar Roof in de staten Arizona, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Hawaii, Illinois, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Nevada, Oregon, Texas, Utah en Virginia.

Er is geen ervaring vereist, want Tesla gaat het personeel voor de 17 staten een training aanbieden alvorens zij het product gaan installeren.

1.000 Solar Roofs per week
Tesla maakte in augustus bekend de productie van zijn zonnedakpan Solar Roof in het resterende deel van 2019 en begin 2020 op te schalen. Topman Elon Musk meldde daarbij eind 2019 zo’n 1.000 Solar Roofs per week te willen produceren.

De pilotproductie zou aanvankelijk al in 2018 opgeschaald worden. Dat bleek eind vorig jaar echter nog steeds niet het geval. De orderboeken voor de zonnedakpannen liepen in 2016 na de opening al snel vol, maar de redactie van Solar Magazine meldde in maart 2018 al dat de Nederlandse vestiging van Tesla nog niet weet wanneer de eerste Nederlanders die Tesla’s solar roof besteld hebben hun nieuwe dak mogen verwachten.

Nieuw businessmodel
Tesla introduceerde vorig jaar een nieuw businessmodel voor zijn solardivisie. Het bedrijf startte met het verhuren van zonnepanelen en stelde dit vanaf 2020 ook in een aantal landen in Europa doen, waaronder Nederland.

Via Twitter meldt Musk nu dat de planning uitrol van Solar Roof ‘voor Europa en China binnenkort wordt  aangekondigd’.

Onderstaande video toont de installatie van een Solar Roof bij de Amerikaanse Youtuber Austin Flack.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Solartraders Benelux BV zoekt:

Sales representative zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Barendrecht
kWh People zoekt:

Projectmanager duurzaam vastgoed

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!