Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Installateur van zonnepanelen Coenders Installatietechniek failliet

Installateur van zonnepanelen Coenders Installatietechniek failliet

Coenders Installatietechniek uit Heteren (Zutphen) is door de rechtbank Gelderland failliet verklaard. Het installatiebedrijf was onder meer actief in zonnepanelen, maar ook in verwarming, sanitair en elektra.

Het familiebedrijf dat al sinds 1935 bestaat, is niet alleen actief in zonne-energie, maar levert, onderhoudt en installeert ook cv-installaties, warmtepompen en hybride systemen. Coenders Installatietechniek was aangesloten bij Abel & Co (red. tot 2017 GasNed geheten); een netwerk van 240 installatiebedrijven. Over de oorzaak van het faillissement is nog niets bekend. Curator Frank van Aanhold van Voorink Advocaten onderzoekt dit in de komende periode en bekijkt daarbij ook de mogelijkheden tot een eventuele doorstart.

‘Pijn in het hart’
‘Met pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen van mijn bedrijf Coenders BV’, aldus directeur-eigenaar Coenders. ‘Een familiebedrijf dat sinds 1935 bestaat en is opgebouwd door mijn opa en van vader op zoons is overgegaan. Vol trots en passie hebben we dat stokje overgenomen. Samen met een fijn en hecht team van medewerkers heb ik hard gewerkt om onze klanten maatwerk te leveren. Bedankt voor de mooie jaren. Op 18 september 2020 is het faillissement van Installatiebedrijf J. Coenders B.V. uitgesproken. Dat betekent dat alle activiteiten en werkzaamheden vanaf 21 september 2020 zijn gestaakt en niet meer zullen plaatsvinden.’

Al meerdere installateurs failliet
Met het faillissement van Coenders Installatietechniek loopt het aantal installatiebedrijven van zonnepanelen dat dit jaar failliet is gegaan verder op.

Eerder dit jaar vroegen eSetup, Duurzame Techniek FranekerHemstra Duurzaam Energie BeheerSmeets ElectroTotaal-zonnepanelenAVT Installaties en Schone Energie al faillissement aan. Het merendeel van die bedrijven maakte geen doorstart en bij een aantal van hen werd het faillissement toegeschreven aan vraaguitval door de coronacrisis.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
SolarComfort zoekt:

Werkvoorbereider-calculator

Fulltime (40 uur) - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!