Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tekort aan zonnepanelen leidde faillissement installateur Schone Energie in
© Schone Energie

Tekort aan zonnepanelen leidde faillissement installateur Schone Energie in

Het faillissement van installateur van zonnepanelen Schone Energie is te wijten aan te hoge personeelskosten en de door de coronacrisis uitgeputte voorraad zonnepanelen. Dat stelt de oprichter van het bedrijf.

Dit blijkt uit het faillissementsverslag van curator Mark van Benthem van Broeseliske Van Vlijmen Advocaten. De rechtbank Den Haag verklaarde Schone Energie eind maart failliet.

Tekort aan zonnepanelen
De curator schrijft dat Emil Solakov, sinds de oprichting enig aandeelhouder en bestuurder van Schone Energie, heeft aangegeven dat het bedrijf vanwege de coronacrisis ‘(bijna) niet meer aan zonnepanelen kon komen’.

Solakov heeft verder aangegeven dat gefailleerde vanaf de oprichting nooit winstgevend is geweest en dat het niet kunnen verkrijgen van voorraad de druppel is geweest die de emmer deed overlopen. De curator zal de oorzaak van het faillissement nog nader onderzoeken.

Doorstart nog in onderzoek
De curator gaat in de komende periode verder met het afronden van het onderzoek naar een doorstart, de boekhoudplicht en bestuurdersaansprakelijkheid onderzoeken en de crediteuren (verder) inventariseren.

Schone Energie is aangesloten bij de stichting Garantiefonds ZonZeker die in 2016 het levenslicht zag. Bij de stichting zijn momenteel 18 installateurs van zonnepanelen aangesloten. Alle zekerheden die klanten genoten bij de installateur worden bij faillissement van een van de leden volledig overgenomen door een andere (lokale) installateur die is aangesloten bij de stichting.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
kWh People zoekt:

Back End Developer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
SAJ zoekt:

Senior Sales Manager Benelux – Fulltime / Part time

Fulltime (40 uur) - Maagdenstraat 44, 9600 Ronse, Belgium
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!