Solar Magazine - Onenigheid curator Smeets Electro met bedrijf dat schuld van ruim 240.000 euro heeft
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onenigheid curator Smeets Electro met bedrijf dat schuld van ruim 240.000 euro heeft
© Smeets Electro

Onenigheid curator Smeets Electro met bedrijf dat schuld van ruim 240.000 euro heeft

7 debiteuren weigeren openstaande facturen van het failliet verklaarde Smeets Electro te betalen. Eén bedrijf heeft daarbij een schuld van 242.804,66 euro. Dat meldt curator Ralph Geelen.

De curator meldde half april al dat de failliete installateur van zonnepanelen geen doorstart zal maken. Het bedrijf heeft geen onderhanden werk en daarom is voortzetten van het bedrijf niet mogelijk.

Slechts 1 debiteur betaalt
In zijn nieuwste faillissementsverslag meldt de curator de handelsdebiteuren te hebben aangeschreven. In totaal zouden 25 bedrijven openstaande facturen hebben bij Smeets Electro. Tot op heden is echter slechts 1 debiteur overgegaan tot betaling.

Verder is gebleken dat 9 debiteuren onterecht op het debiteurenoverzicht waren opgenomen. Over de juistheid van het debiteurenoverzicht heeft overleg met de bestuurder plaatsgevonden. De verklaring die is gegeven voor deze posten, is dat deze factuurbedragen al ruim voor de datum van het faillissement waren voldaan en dat sommige vorderingen al voor het faillissement zijn komen te vervallen. Daarnaast zijn er 8 debiteuren die stellen een vordering op Smeets Electro te hebben en zij doen daarom een beroep op verrekening. Niet alle debiteuren hebben volgens de curator hun verweren onderbouwd. Geelen heeft bij deze debiteuren daarom een nadere toelichting opgevraagd. Een aantal (reacties van) debiteuren heeft de curator nog in onderzoek en hierover zal het standpunt nog worden bepaald.

7 wanbetalers
Van 7 debiteuren is, ondanks meerdere herinneringen, nog geen enkele reactie ontvangen. Dit ondanks 3 aanmaningen. Vanwege het uitblijven van een reactie zal de curator zich beraden over nadere incassomaatregelen.

Een van de debiteuren in kwestie heeft de betaling van openstaande factuurbedragen met een totaal van 242.804,66 euro nog voor het faillissement opgeschort. De curator hierover: ‘Dit bedrijf doet nu een beroep op verrekening vanwege vermeende schade. De debiteur stelt schade te hebben geleden als gevolg van de beëindiging van de tussen partijen geldende overeenkomst. De geleden schade die daaruit voortvloeit, wordt verrekend met de nog openstaande factuurbedragen.’

De curator heeft de opschorting en verrekening onderzocht. De curator is van mening dat betaling op onjuiste gronden is opgeschort en er geen grond bestaat voor verrekening van de gestelde schade. De curator maakt dan ook onverminderd aanspraak op betaling van de openstaande factuurbedragen en de debiteur is over dit standpunt geïnformeerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!