Solar Magazine - Installateur van zonnepanelen Hemstra Duurzaam Energie Beheer failliet
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Installateur van zonnepanelen Hemstra Duurzaam Energie Beheer failliet

Installateur van zonnepanelen Hemstra Duurzaam Energie Beheer failliet

Het in Leeuwarden gevestigde installatiebedrijf van zonnepanelen Hemstra Duurzaam Energie Beheer is failliet. Het faillissement is op 15 juli uitgesproken door de rechtbank van Noord-Nederland.

Rimar Goudberg van Verdonk Advocaten is aangesteld als curator.

Woningen
Raymond Hemstra en Arno van Hiel zijn de oprichters van Hemstra Duurzaam Energie Beheer. De 2 ondernemers zijn enkele jaren gecertificeerd als erkend zonnestroomspecialist en sindsdien werkzaam geweest voor diverse grotere opdrachtgevers.

In 2018 besloten de 2 neven met Hemstra Duurzaam Energie Beheer een eigen installatiebedrijf te beginnen voor de plaatsing van zonnepanelen op woningen.

Garantiefonds ZonZeker
Het bedrijf is aangesloten bij de stichting Garantiefonds ZonZeker die in 2016 het levenslicht zag. Bij de stichting zijn enkele tientallen installateurs van zonnepanelen aangesloten. Alle zekerheden die klanten genoten bij de installateur worden bij faillissement van een van de leden volledig overgenomen door een andere (lokale) installateur die is aangesloten bij de stichting.

Installaties die door een ZonZeker-installateur worden geplaatst, worden standaard voorzien van het certificaat ‘Budget’. Bij deze optie heeft de klant tot en met de levering/montage dekking voor een eventueel faillissement. In overleg met de installateur kan gekozen worden voor maximale zekerheid door te kiezen voor het ZonZeker-certificaat ‘Basis’ of ‘Extra’. Bij het certificaat ‘Basis’ kunnen zonnepaneeleigenaren gedurende maximaal 10 jaar aanspraak maken op garantie; oftewel kosteloze uitvoering van het garantiewerk, gedurende 10 jaar, ook bij faillissement van de installateur. Bij het certificaat ‘Extra’ krijgt de klant ten slotte ook nog garantie op de kosteloze uitvoering van alle werkzaamheden – ongeacht fabrieksgarantie – voor een periode van 15 jaar. Daarbij moet de klant wel een jaarlijkse bijdrage betalen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Storage

Fulltime (40 uur) - Noord-Holland
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!