Solar Magazine - Vlaamse energieregulator VREG schaart zich achter nieuwe subsidie op zonnepanelen voor consumenten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse energieregulator VREG schaart zich achter nieuwe subsidie op zonnepanelen voor consumenten
© Artjazz | Dreamstime.com

Vlaamse energieregulator VREG schaart zich achter nieuwe subsidie op zonnepanelen voor consumenten

De Vlaamse energieregulator VREG heeft een positief advies uitgebracht over de invoering van een nieuwe subsidie voor consumenten in Vlaanderen die zonnepanelen kopen.

Vorige maand werd bekend dat Vlaanderen per 1 januari 2021 een nieuwe subsidie invoert voor de uitrol van zonnepanelen bij huishoudens. Deze is van toepassing voor pv-systemen met een maximaal AC-vermogen van de omvormer van 10 kilovoltampère en in 2021 bedraagt de maximale subsidie 1.500 euro. De Vlaamse regering had de VREG om advies gevraagd over de nieuwe subsidie.

Marktgebaseerd
In zijn advies stelt de VREG nu achter de  principes  van  de  regeling te staan omdat deze marktgebaseerd is: ‘De op het net geïnjecteerde elektriciteit kan door de prosument worden verkocht, en dit aan  zijn  eigen  leverancier,  of, als  deze  geen  interessante  prijs  aanbiedt,  een  andere (leverancier). Indien een prosument geen terugleveringscontract afsluit, wordt de geïnjecteerde elektriciteit verkocht aan  de  netbeheerder aan een minimumvergoeding van 0 euro. Het voordeel van de prosument bestaat er in dat geval vooral uit dat de netbeheerder financieel zal instaan voor het onevenwicht op het injectiepunt, en niet de prosument.’

Alvorens minister van Energie Zuhal Demir overgaat tot de definitieve invoering van de subsidieregeling zal zij de Raad van State nog om advies vragen. Na positief advies van de Raad van State besloot Demir deze week ook al definitief een investeringssteunprogramma te creëren voor zonnepanelen met omvormers van 40 kilowatt tot 2 megawatt.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!