Solar Magazine - Groen licht Raad van State: Vlaanderen krijgt definitief nieuwe subsidie voor zonnepanelen bij bedrijven
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groen licht Raad van State: Vlaanderen krijgt definitief nieuwe subsidie voor zonnepanelen bij bedrijven
© ENGIE

Groen licht Raad van State: Vlaanderen krijgt definitief nieuwe subsidie voor zonnepanelen bij bedrijven

Na positief advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het Energiebesluit om zo een investeringssteunprogramma te creëren voor zonnepanelen met omvormers van 40 kilowatt tot 2 megawatt.

Behoudens enkele wetgevingstechnische opmerkingen heeft de Raad van State niet of nauwelijks kritiek op het voorgenomen besluit van de regering van Vlaanderen. Daarmee is voor minister Zuhal Demir de weg vrij voor invoering van de nieuwe subsidie en laat zij deze per 1 januari 2021 definitief van kracht worden.

25 miljoen euro beschikbaar
Vlaanderen breidt daarmee het investeringssteunprogramma voor kleine en middelgrote windturbines van 10 tot 300 kilowatt uit met middelgrote zonnepaneelinstallaties. Voor de totale regeling is 25 miljoen euro beschikbaar. De financiering vindt plaats met Vlaamse begrotingsmiddelen en wordt dus niet via de elektriciteitsfactuur doorgerekend aan de eindconsument zoals bij de groenestroomcertificaten het geval is.

De veiling vervangt het huidige systeem van groenestroomcertificaten, waarbij de financiële steun over een periode van 10 jaar gespreid wordt uitbetaald. Middelgrote zonnestroomprojecten van 40 kilowatt tot 2 megawatt kunnen voortaan via zogenaamde projectoproep (‘call’) in aanmerking komen voor een eenmalige investeringssteun via de begrotingsmiddelen.

Lees ook: Alle feiten en cijfers op een rij van de Vlaamse call voor zonnepanelen bij bedrijven

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Coolblue Energie zoekt:

Accountmanager Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Wocozon B.V. zoekt:

Front Office Medewerker Zonnepanelen

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!