Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Sioux participeren in fabrikant van zonneauto's Lightyear
© Lightyear

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Sioux participeren in fabrikant van zonneauto's Lightyear

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Sioux Technologies participeren in technologiebedrijf Lightyear dat fabrikant is van elektrische auto’s op zonne-energie.

Met de investering spreken 2 partijen in Brabant hun vertrouwen uit in de toegevoegde waarde van de fabrikant voor de werkgelegenheid en het netwerk van partners, toeleveranciers en onderwijsinstellingen in de regio.

Levering eind 2021
Lightyear bereidt zich voor op de eerste levering van zonneauto’s met een bereik van 725 kilometer. De lancering staat voor eind 2021 gepland. Het bedrijf heeft volgens de partijen de potentie om een sleutelbedrijf voor de regionale maakindustrie te worden.

‘De verkoop van nieuwe auto’s daalde in april maar liefst 53 procent’, zegt investmentmanager Jeroen Willems van BOM Brabant Ventures. ‘Maar de verschillen tussen de merken onderling was groot. De uitdagers van de gevestigde auto-orde hadden een stuk minder te lijden onder de coronacrisis. Onze verwachting is dan ook dat duurzaam vervoer razendsnel uit de crisis zal accelereren. Voor de BOM is dit een mooi moment om ons vertrouwen uit te spreken en in te stappen. Deze investering draagt bij aan de Brabantse economie, de werkgelegenheid én de ontwikkeling van nieuwe kennis, maar ook aan grote maatschappelijke opgaven als energietransitie en slimme mobiliteit. We hopen met deze participatie ook nieuwe financiers wat gemakkelijker over de streep te trekken. Voor de BOM geldt ook nog eens dat de ontwikkeling van Lightyear van belang is voor andere portfoliobedrijven zoals IM Efficiency en Amber.’

Arnoud de Geus, director New Business Development van Sioux: ‘Sioux was een van de eerste investeerders in Lightyear. Daarnaast zijn wij partner in de ontwikkeling. Daardoor hebben we het bedrijf van dichtbij zien groeien. Dit heeft ons het vertrouwen gegeven om een vervolginvestering te doen. Er is veel synergie met onze eigen kennis en ervaring.’

Zonnedak
​Lightyear maakte eerder dit jaar bekend te gaan samenwerken met DSM om de zonnedaken van de fabrikant van elektrische auto’s breder in de markt beschikbaar te maken. De bedrijven willen ze ook toepassen op bestelwagens en bussen.

Het bedrijf is inmiddels gestart met het testen van zijn zonnedak op 2 elektrische auto’s: een Tesla Model 3 en een Volkswagen Crafter LCV. De voertuigen worden in de omgeving van Helmond getest.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
Xperal zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Weert, 6004 RM, 3a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!