Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lightyear test zonnedak op Tesla Model 3 en Volkswagen Crafter LCV
© Lightyear

Lightyear test zonnedak op Tesla Model 3 en Volkswagen Crafter LCV

Het Brabantse Lightyear is gestart met het testen van zijn zonnedak op 2 elektrische auto’s: een Tesla Model 3 en een Volkswagen Crafter LCV. De voertuigen worden in de omgeving van Helmond getest.

Genummerd met respectievelijk 005 en 006, zijn deze voertuigen de nieuwste ontwikkelingen in een reeks platforms, die dienen om de technologie- en ontwerpkeuzes van Lightyear te valideren. Met hun geïntegreerde zonne-energietechnologie zullen de onderzoeksvoertuigen helpen om de toegevoegde waarde van geïntegreerde zonnecellen op voertuigen te demonstreren, terwijl ze rondrijden om het rendement te meten.

Schokabsorptie
De voertuigen bieden aanvullende realistische gegevens over trillingsimpact, schokabsorptie en waterdichtheid. Dit onderzoek wordt van cruciaal belang geacht om een ​​veilig, betrouwbaar en duurzaam pv-product te garanderen dat de levensduur van Lightyear's auto's en van andere voertuigen die gebruikmaken van deze zonnedaken, meegaat.

Door samen te werken met SunPower en de Maxeon-zonnecellen daarvan te integreren in de geleidende achterplaattechnologie van DSM, heeft Lightyear de opbrengst verhoogd. Eind 2020 verwacht Lightyear Research Vehicle 007 uit te brengen. Dit voertuig zal een validatieprototype zijn met de integratie en de combinatie van Lightyear's zonnecel-, in-wheel motor- en batterijtechnologie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Project Development Manager PV/Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!