Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLinks stelt Kamervragen over stijgende verzekeringspremies voor zonnepanelen
© GroenLinks

GroenLinks stelt Kamervragen over stijgende verzekeringspremies voor zonnepanelen

Tom van der Lee heeft namens de Tweede Kamerfractie van GroenLinks vragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de stijgende verzekeringspremies voor zonnepanelen.

De Kamervragen volgen nadat Techniek Nederland en Holland Solar de alarmbel luidden in het Financieele Dagblad. De 2 brancheorganisaties stellen dat verzekeraars het brandrisico met zonnepanelen te groot maken en maken zich zorgen over verzekeraars die hun premies verdubbelen.

De vragen van Van der Lee luiden als volgt:

  1. Deelt u de mening dat het zeer zorgelijk is dat door verhoogde verzekeringspremies de uitrol van duurzame energie dreigt te stokken?
  2. Vindt u een verdubbeling van de verzekeringspremie proportioneel? Zo nee, bent u bereid om met de verzekeraars hierover in gesprek te gaan?
  3. Deelt u de mening dat er meer onafhankelijk onderzoek moet worden gedaan naar de risico’s en de vraag of de gevraagde premies zich wel op een verantwoorde wijze verhouden tot de gesignaleerde risico’s?
  4. Deelt u de mening dat de energietransitie in zijn algemeen gebaat is bij betere opleiding en certificering, bij de aanleg van zonnepanelen, maar ook bij de installatie van bijvoorbeeld warmtepompen? Zo ja, bent u bereid hiertoe maatregelen te nemen?

Hagelschade
Uit onderzoek van Solar Magazine bleek eind september al dat een aantal grote verzekeraars heeft besloten om onzichtbare schade aan zonnepanelen – die ontstaat door hagelbuien – via woonhuisverzekeringen niet langer te vergoeden. In oktober  werd daarbij duidelijk dat ook verzekeraar FBTO, onderdeel van de Achmea Groep, per direct stopte met het aan woningeigenaren vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen.

Minister Hoekstra liet vervolgens na Kamervragen van de PvdA weten dat onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen voor particulieren nog steeds verzekerbaar is bij andere verzekeringsmaatschappijen. Hoekstra stelt bovendien verzekeraars niets te kunnen verplichten.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Servicemonteur Zonnestroom

KiesZon zoekt een Servicemonteur Zonnestroom
Fulltime • Nederland
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!