logo
wvhj2023
© Astrid Gast | Dreamstime.com
© Astrid Gast | Dreamstime.com
21 oktober 2019

Ook FBTO stopt met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen

Verzekeraar FBTO, onderdeel van de Achmea Groep, stopt per direct met het aan woningeigenaren vergoeden van onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen. Eerder deed onder meer Interpolis dit al.

FBTO heeft hiertoe haar algemene voorwaarden gewijzigd. Dit blijkt uit de polisupdate van november 2019 van de verzekeringsmaatschappij.

Hagelbuien
Uit onderzoek van Solar Magazine bleek afgelopen maand dat een aantal grote verzekeraars heeft besloten om onzichtbare schade aan zonnepanelen – die ontstaat door hagelbuien – via woonhuisverzekeringen niet langer te vergoeden.

Daarbij werd duidelijk dat 3 verzekeringsmaatschappijen die onder Achmea Groep vallen en een woonhuisverzekering aanbieden, de polisvoorwaarden hebben veranderd. Interpolis, Centraal Beheer en Avéro Achmea zijn allemaal gestopt met het vergoeden van onzichtbare schade aan zonnepanelen. FBTO, eveneens onderdeel van de Achmea Groep, liet in september aan de redactie van Solar Magazine nog telefonisch weten de niet-zichtbare schade door hagel wél te vergoeden.

Meetapparatuur
Het bewuste artikel van de redactie van Solar Magazine is hier te lezen in de september 2019-editie van het tijdschrift: ‘Verzekeraars stoppen met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen’.

In de algemene voorwaarden van de opstalverzekering meldt FBTO nu dat schade aan zonnepanelen niet langer verzekerd is als ‘die alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen is waar te nemen. Bijvoorbeeld microcracks (haarscheurtjes).’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten