Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verzekeraars stoppen met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen
© Tonyv3112 Dreamstime.com

Verzekeraars stoppen met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen

Uit onderzoek van Solar Magazine blijkt dat een aantal grote verzekeraars besloten heeft om onzichtbare schade aan zonnepanelen – die ontstaat door hagelbuien – via woonhuisverzekeringen niet langer te vergoeden.

De extreme hagelbui in Zuidoost-Brabant veroorzaakte in de zomer van 2016 in een paar minuten tijd een schadepost van ruim een half miljard euro. Auto’s, kassen en daken, maar ook zonnepanelen werden vernield door hagelstenen zo groot als tennisballen. Door de inslag van hagelstenen kunnen haarscheurtjes in de zonnecellen ontstaan – zogenaamde microcracks – waardoor na een langere periode de stroomproductie van de zonnepanelen steeds verder afneemt. Bovendien kunnen er hotspots ontstaan die een oorzaak van brand kunnen zijn.

Polisvoorwaarden gewijzigd
Waar de eerste schademeldingen na de hagelbui van de zomer van 2016 door verzekeraars nog eenvoudig vergoed werden, klaagden diverse zonne-energiebedrijven bij de redactie van Solar Magazine over het toenemende aantal discussies bij het uitkeren van schade. De zonnepanelen met optische schade vergoedden verzekeraars wel, maar de zonnepanelen met onzichtbare schade werden onderwerp van discussie.

Nu, 3 jaar na dato, slaan een aantal van de betrokken verzekeringsmaatschappijen – in het bijzonder verzekeraars die in het door de extreme hagel getroffen gebied sterk vertegenwoordigd zijn – een andere weg in. Door een wijziging van de polisvoorwaarden zijn hun cliënten met een woonhuisverzekering niet langer verzekerd tegen de onzichtbare schade die bij zonnepanelen kan ontstaan na de impact van hagelstenen.

Interpolis stopt met vergoeden onzichtbare schade
​Uit onderzoek van de redactie van Solar Magazine blijkt dat 3 verzekeringsmaatschappijen die onder Achmea Groep vallen en een woonhuisverzekering aanbieden, de polisvoorwaarden hebben veranderd. Interpolis, Centraal Beheer en Avéro Achmea zijn allemaal gestopt met het vergoeden van onzichtbare schade aan zonnepanelen. FBTO, eveneens onderdeel van de Achmea Groep, laat telefonisch weten de niet-zichtbare schade door hagel wél te vergoeden.

Ron de Proost van installatiebedrijf PureSolar uit Valkenswaard spreekt schande van deze actie van de verzekeraars. Hij werd in de afgelopen periode door meerdere klanten op deze problematiek gewezen en besloot via Solar Magazine de pers te benaderen. ‘Het kan natuurlijk niet zo zijn dat verzekeraars op deze wijze klanten buitenspel proberen te zetten. Een schade is een schade, dat is bij een autoverzekering toch ook het geval? Voor een particulier is er maar 1 uitleg mogelijk: de zonnepanelen zijn verzekerd óf niet verzekerd.’

Lees hier het volledige artikel ‘Verzekeraars stoppen met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen’ in de september 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Teamleider Zonnepanelen Advies

Plus- en minpunten + Je weet alles van adviserende verkoop en brengt die kennis over aan je teamleden. + Je staat altijd klaar om bij te springen bij het helpen van een klant. + Je zorgt er voor dat werkprocessen zo goed mogelijk verlopen....
Fulltime (40 uur) - Rotterdam
SOLARWATT B.V. zoekt:

Accountmanager zonne-energie Nederland

Wegens aanhoudende groei zijn we opzoek naar een enthousiaste accountmanager zonne-energie voor de Nederlandse markt. Wanneer je op zoek bent naar een baan in een dynamische omgeving dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zoeken een gedreven man...
32-40 uur - Tiel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!