Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energiewacht neemt Huisman Warmtetechniek, Klimacom en Solar Noord over
© Energiewacht

Energiewacht neemt Huisman Warmtetechniek, Klimacom en Solar Noord over

Energiewacht, servicepartner van Essent, heeft Huisman Warmtetechniek, Klimacom en Solar Noord overgenomen. De bedrijven die onder meer zonnepanelen installeren hebben 45 werknemers en een omzet van 13 miljoen euro.

Energiewacht verkrijgt het volledige belang van 3 vennootschappen die onderdeel zijn van het familiebedrijf Huisman. De 3 bedrijven, gevestigd in Groningen en Stadskanaal, worden elk afzonderlijk overgenomen door Energiewacht, maar blijven grotendeels zelfstandig functioneren. Andries Huisman blijft voor een periode van minimaal 2 jaar als directeur in een commerciële en adviserende rol verbonden. De focus op de korte termijn ligt op het realiseren van synergie en commerciële voordelen die voortvloeien uit de samenwerking.  

Particuliere woningen
Met de overname realiseert het bedrijf naar eigen zeggen een groei op het gebied van installatietechniek en een uitbreiding van de capaciteit om totale zonne-energiesystemen op te leveren in Noord-Nederland. 

Gezamenlijk willen de partijen een toonaangevende rol spelen binnen de energietransitie; ze verwachten hiermee een nog actievere functie te vervullen in de verduurzaming van particuliere woningen, de woningvoorraad van woningcorporaties en binnen de utiliteitssector. De focus ligt op het uitbreiden en intensiveren van de activiteiten in Noord-Nederland én de professionalisering en een uitbreiding van het aantal installatiemonteurs. Naar verwachting geeft dit op termijn tevens een impuls aan de werkgelegenheid in de regio. 

Essent rijgt overnames aaneen
Essent kocht in januari al 2 installatiebedrijven van zonnepanelen: EnergieWonen Groep en ZON7. Ook deze bedrijven werden aan het servicenetwerk van het energiebedrijf toegevoegd. EnergieWonen, een van de marktleiders in de residentiële pv-markt, wil de verkopen binnen enkele jaren verdubbelen en dit jaar 7.000 zonnepaneelinstallaties opleveren.

Bovendien kocht Essent-onderdeel Kemkens in februari 90 procent van de aandelen van zonnepaneleninstallateur P. Jansen Installatietechniek.

Essent voegde enkele jaren geleden al Eco Pro aan het servicenetwerk toe (red. inmiddels Volta Solar geheten, zie ook het uitgebreide interview met Volta Solar dat de redactie van Solar Magazine afgelopen december publiceerde).

1.500 monteurs gezocht
Dat de honger van Essent nog niet gestild is nu de energietransitie op gang komt, bleek afgelopen april al toen het bedrijf meldde 1.500 monteurs te zoeken. De servicebedrijven van Essent zien een sterke groei in de vraag naar zonnepanelen, isolatie en warmtepompen en zoeken daarom 1.500 installateurs.

Maar Essent roert zich niet alleen op de Nederlandse markt, ook in België werd onlangs een zonne-energiebedrijf gekocht: Aralt. Dit bedrijf installeert en onderhoudt zonnepanelen. Op de markt van de zonnepanelen was Essent in België tot het moment van de overname beperkt actief.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Voorman / 1e Elektromonteur

Plus- en minpunten + Je coacht je eigen vaste team op jouw bus en zorgt dat zij elke dag een beetje beter worden. + Je bent samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze klanten thuis. + Zelfs als je een lastige...
Fulltime (40 uur) - Tilburg
Zonnegilde B.V. zoekt:

Service Monteur PV-installatie

Service Monteur PV-installatie Zonnegilde is een snel groeiende organisatie die voorop loopt in de verduurzaming van Nederland. Zonnegilde BV is dé specialist op het gebied van het adviseren en gesubsidieerd realiseren van...
Fulltime (40 uur) - 8263BL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!