Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Essent zoekt 1.500 monteurs voor zonnepanelen, isolatie en warmtepompen
foto: Essent

Essent zoekt 1.500 monteurs voor zonnepanelen, isolatie en warmtepompen

Essent zoekt naar 1.500 monteurs voor de energietransitie. De servicebedrijven van Essent zien een sterke groei in de vraag naar zonnepanelen, isolatie en warmtepompen en zoeken daarom installateurs.

Om aan die vraag te voldoen, hebben de servicebedrijven zoals EnergieWonen en Volta Solar in de aankomende 3 jaar zeker 1.500 vakmensen nodig. De invulling van het Klimaatakkoord zal volgens Essent bovendien leiden tot een nog grotere vraag naar verduurzamingsmaatregelen. Om zijn servicebedrijven aan voldoende personeel te helpen, start Essent een wervingscampagne voor monteurs.

Sander Leenders, algemeen directeur servicepartnerbedrijven bij Essent: ‘Door het Klimaatakkoord neemt de nu al grote vraag naar het verduurzamen van woningen en gebouwen zeker toe. Zonder vakmensen gaat Nederland de doelstelling van 49 procent CO2 reductie in 2030 niet halen. Het zijn de monteurs die handen en voeten geven aan het verduurzamen van Nederland. Via deze weg roepen we de politiek, opleidingen en fabrikanten van energie-gerelateerde producten en diensten op om mee te blijven denken over een structurele oplossing voor de sector en de toekomst van dit mooie vak in Nederland.’

Om over voldoende, goed opgeleide vakmensen te beschikken, leiden de servicepartners van Essent zelf monteurs op en zoeken zij de aansluiting bij opleidingen. Maar ook zij-instromers en werkzoekenden zijn meer dan welkom.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!