Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Volta Solar: ‘In 2019 plaatsen we op evenveel huur- als koopwoningen zonnepanelen’
foto: Volta Solar

Volta Solar: ‘In 2019 plaatsen we op evenveel huur- als koopwoningen zonnepanelen’

Het is een van de snelst groeiende bedrijven binnen de zonne-energiesector: Volta Solar. Het verhaal van het bedrijf dat in 2018 tientallen megawattpiek aan zonnepanelen heeft geplaatst, begon 10 jaar geleden.

De redactie van Solar Magazine spreekt met grondlegger Hans Schoenmakers die anno 2018 nog altijd de leiding heeft, ook na de overname van zijn bedrijf door Essent. Inmiddels is het bedrijf landelijk actief in vrijwel iedere afzetmarkt, van zonnepanelen voor koopwoningen tot grootschalige dakgebonden pv-systemen en grondgebonden zonneparken.

Maar ook de sociale woningbouw vormt volgens Schoenmakers een steeds aantrekkelijker verkoopkanaal. ‘In 2019 plaatsen wij zelfs bij evenveel huurwoningen als koopwoningen zonnepanelen. Voor woningcorporaties zijn zonnepanelen een standaardonderdeel van hun bedrijfsvoering geworden. Waar we vorig jaar individuele pilots zagen met een omvang van 100 woningen per woningcorporatie, plaatsen ze in 2018 per woningcorporatie direct op 1.000 huurwoningen zonnepanelen. Bovendien is de pijplijn gigantisch met de wetenschap dat er nog 1,9 miljoen sociale huurwoningen zijn die geen zonnepanelen hebben.’

Lees het volledige artikel ‘In 2019 plaatsen we op evenveel huur- als koopwoningen zonnepanelen’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!