Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Essent neemt in België zonnepanelenbedrijf Aralt over
© Essent

Essent neemt in België zonnepanelenbedrijf Aralt over

Essent heeft in België pv-bedrijf Aralt overgenomen. Dit bedrijf installeert en onderhoudt zonnepanelen. Op de markt van de zonnepanelen was Essent in België tot op heden beperkt actief.

In Nederland heeft Essent de afgelopen jaren al diverse grote bedrijven die actief zijn in de zonne-energiemarkt overgenomen, waaronder EnergieWonen en Volta Solar.

Extra diensten
Door de overname zet Essent naar eigen zeggen in België een belangrijke stap in zijn doelstelling om aanvullende diensten aan zijn klanten te leveren. 'De energieleverancier van morgen is een comfortleverancier. Het is een strategische keuze van Essent om in te zetten op deze extra diensten. Het is een logische stap om onze klanten nu ook zonnepanelen aan te bieden', aldus Pierre Pignolet, chief executive officer van Essent.

Essent levert in België aardgas en elektriciteit aan meer dan 500.000 klanten. 'Nieuwe zonnepaneleninstallaties op daken van woningen bij consumenten zijn nog populair, en er is tegelijk een stijgend aantal grote installaties bij bedrijven', aldus Pignolet.

Aralt werd opgericht in 2012 en was tot voor kort in handen van Arne Palmaerts en Bjorn Aerts. Het bedrijf is actief in het installeren en onderhouden van zonnepanelen en verwacht dit jaar een groei van 20 procent. Het bedrijf is actief op de residentiële en zakelijke markt. Door bijkomende klantendiensten in het onderhoud van zonnepanelen – van reiniging tot monitoring en inspectie – beschikt Aralt volgens Essent over een sterke technische expertise.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectmanager duurzaam vastgoed

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!