Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eco Pro overgenomen door Volta Limburg
(foto: Eco Pro/Volta Limburg)

Eco Pro overgenomen door Volta Limburg

Volta Limburg heeft met ingang van 1 maart 2016 zonnepanelenbedrijf Eco Pro overgenomen. De overname past in de groeistrategie van Volta Limburg als totaal-ontzorger voor de particuliere als ook de zakelijke markt.

Eco Pro is sinds 2007 uitgegroeid van een eenmanszaak tot een zonnepanelenleverancier met een team van 25 medewerkers. Volta Limburg is de service-organisatie voor Essent als het gaat om warmteproducten. Met 6 adviseurs en 55 servicemonteurs dekt het bedrijf de gehele zuidelijke provincie af. Volta Limburg – dat hiermee haar activiteieten in de e-installatiemarkt een flinke boost geeft –neemt zowel het klantenbestand als het personeel over. Oprichter en eigenaar Hans Schoenmakers blijft verantwoordelijk voor de verdere groei van het bedrijf.

Schoenmakers over de overname: ‘Eco Pro ontwerpt, levert en installeert zonnestroom-installaties. Het grootste deel van de installaties werd aangelegd buiten Limburg, terwijl levering, installatie en service beter geregeld kan worden binnen de eigen regio. Vanuit dat oogpunt zijn wij in eerste instantie op zoek gegaan naar een strategische partner met een groot bereik in Limburg met dezelfde kernwaarden op het gebied van kwaliteit en service. Al snel kwam ik uit bij Volta Limburg en was er vanaf het eerste moment een positieve klik.’

Vorig jaar won Volta Limburg de opdracht voor het zonnepanelenproject voor de gemeente Landgraaf. Dit jaar werd ook de Europese aanbesteding zonnepanelenproject gemeente Eijsden-Margraten aan Volta Limburg gegund.

Eco Pro blijft gehuisvest in Voerendaal en zal per 1 juli onder de merknaam Volta Solar de markt betreden.  De periode van 1 maart tot 1 juli wordt benut om de integratie van beide bedrijven te realiseren.

Lees ook: BayWare r.e. neemt Solar-Center over

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Maintenance Manager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!